China: Viitorul presedinte avertizeaza Partidul Comunist

Autor: Ana Ilie
Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 09:48
4029 citiri
China: Viitorul presedinte avertizeaza Partidul Comunist

Viitorul presedinte al Chinei, Xi Jinping, a avertizat, luni, Partidul Comunist chinez, ca trebuie sa se lupte cu coruptia, altfel risca distrugerea tarii.

Agentia oficiala chineza Xinhua a relatat ca Xi a tinut, la sfarsitul saptamanii trecute, un discurs in fata Politburo, un organism cu 25 de noi membri, informeaza Washington Post.

Xi a avertizat ca partidul trebuie sa fie vigilent in ceea ce priveste coruptia. In ultimii ani, a spus viitorul lider chinez, tarile unde coruptia a declansat mania ampla a populatiei au avut parte de miscari sociale si chiar prabusirea regimului.

Intr-un limbaj dur, vicepresedintele Xi, care va prelua functia de sef al statului in martie, de la Hu Jintao, a avertizat: coruptia este "ca viermii care se inmultesc in materia in descompunere", un proverb chinezesc ce inseamna ca "pe cei slabi ii pandeste prabusirea".

"In ultimii ani, unele tari si-au creat probleme care au condus la manie publica, miscari sociale si prabusirea regimului - coruptia a fost un factor important in toate acestea", a spus Xi in plenul Politburo, al doilea cel mai important organism decizional al partidului.

"Multe fapte ne spun asa - cu cat devine mai rea coruptia, singurul rezultat va fi sfarsitul partidului si sfarsitul statului! Trebuie sa fim vigilenti!", a continuat Xi.

"Recent, partidul nostru a avut parte de cazuri serioase de disciplina si legale, de o natura demna de dispret, care au avut un efect politic prost si au socat oamenii", a aratat acesta, fara a da nume. Este cunoscut insa scandalul in care a fost implicat unul dintre "greii partidului", eventual candidat la presedintia Chinei, Bo Xilai.

Bo a fost expulzat din partid anul acesta si se confrunta cu posibile acuzatii de coruptie si abuz de putere, iar sotia sa este inchisa pentru uciderea unui om de afaceri britanic.

Xi a intarit ca membrii partidului, in special cei aflati la nivele ridicate, nu trebuie sa abuzeze de pozitiile lor pentru castiguri personale si ca nu se afla deasupra legii.

Cu toate declaratiile de intentie ale lui Xi, spun observatorii, lipsa unui sistem de justitie independent si faptul ca partidul este obsedat de mentinerea controlului in toate domeniile inseamna ca aceasta reforma anti-coruptie are slabe sanse sa inceapa.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#presedinte China avertisment coruptie, #presedinte China avertisment, #China Xi Jinping coruptie , #China
Comentarii
Poza Grasutul
Grasutul
rank 5
Probabil domnul Xi se referea la primavara araba cand a pomenit de