Coreea de Nord cedeaza: In ce conditii vrea negocieri

Autor: Ana Ilie
Joi, 18 Aprilie 2013, ora 10:47
4034 citiri
Coreea de Nord cedeaza: In ce conditii vrea negocieri

Coreea de Nord a enumerat conditiile in care este dispusa sa intre in negocieri impreuna cu Seulul si Washingtonul. Este primul semn din partea regimului de la Phenian ca doreste sa discute, renuntand la amenintari.

Conditiile Coreei de Nord includ retragerea sanctiunilor ONU si incetarea exercitiilor militare comune SUA-Coreea de Sud, scrie France24.

"Daca Statele Unite si Sudul marioneta au cea mai mica dorinta sa evite o lovitura de ciocan din partea armatei si poporului nostru ... isi doresc cu adevarat dialog si negociere, ar trebui sa faca acesti pasi", a anuntat, intr-un comunicat, Comisia Nationala de Aparare a Coreei de Nord.

Cedarea Coreei de Nord ar putea pune capat unei lungi perioade in care Phenianul a facut amenintari la adresa SUA, Sudului si aliatilor lor. Expertii cred ca aceasta schimbare de atitudine vine pentru a calma China, singurul aliat al Nordului, deranjata de declaratiile belicoase ale acestuia.

Coreea de Nord a mai aratat ca trebuie sa inceapa denuclearizarea Peninsulei Coreene, dar cu SUA, care trebuie sa-si mute armele nucleare desfasurate, in opinia Phenianului, in regiune.

SUA au facut oferta de a discuta cu Nordul, cu pre-conditia ca regimul de la Phenian sa isi abandoneze ambitiile nucleare.

Tensiunile sunt in crestere in Peninsula Coreeana, inca de cand Nordul a lansat, in decembrie, o racheta cu raza lunga de actiune, apoi a efectuat un test nuclear, al treilea, in februarie. Dupa ce ONU a impus sanctiuni regimului de la Phenian, Nordul a amenintat cu atacuri nucleare si de rachete impotriva SUA si Sudului.

Mai mult, Nordul a recomandat ambasadelor de la Phenian sa isi retraga personalul diplomatic, intrucat nu mai poate garanta securitatea acestuia dupa data de 10 aprilie.

Coreea de Sud, SUA si alti actori regionali si internationali se asteapta ca Nordul sa lanseze o racheta cu raza medie de actiune, intr-o actiune provocatoare menita sa "arate muschii" regimului.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#Coreea Nord invitatie negocieri, #Coreea Nord negocieri, #Coreea Nord amenintari , #Coreea de Nord
Comentarii
Poza tzatza
tzatza
rank 2
la cit de dibaci e kim sa nu-si de una peste degete:))