Tara cu 50 de milioane de locuitori care risca sa ramana pustie: femeile nu mai vor sa se marite!

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 21:20
31306 citiri
Tara cu 50 de milioane de locuitori care risca sa ramana pustie: femeile nu mai vor sa se marite!
Foto: Hepta.ro

Coreea de Sud are o mare problema: Cele mai multe dintre femei nu mai vor sa se marite si, drept urmare, nu mai fac copii. Specialistii au analizat aceasta situatie si avertizeaza ca tara ar putea practic sa ramana pustie. Ce-i drept, peste cateva sute de ani.

Coreea de Sud ar putea ramane fara locuitori pana in anul 2750, daca situatia demografica actuala nu se va schimba, conform unui avertisment guvernamental citat de Business Insider. Chiar daca pare ireal, specialistii au incercat sa demonstreze ca avertismentul trebuie luat in serios.

Populatia este imbatranita, iar numarul nasterilor scade dramatic de la an la an. In 2013 a fost stabilit un record negativ, cu doar 8,6 nou-nascuti la mia de locuitori, iar situatia nu s-a imbunatatit nici anul trecut.

Guvernul sud-coreean incearca sa inteleaga care sunt cauzele acestei probleme, astfel ca recent a fost organizat un studiu la nivel national destinat tinerilor cu varste intre 9 si 24 de ani.

Surprinderea a fost totala in momentul in care doar 45,6% dintre femeile ce au raspuns au spus ca "mariajul este ceva ce ar face in viata", fata de cei 62,9% dintre barbati ce au raspuns pozitiv.

Coreea de Sud sta extrem de prost la capitolul natalitatii, intrucat o femeie din aceasta tara da nastere, in medie, la 1,187 bebelusi in viata sa.

De asemenea, un studiu realizat de un institut national a relevat faptul ca "sud-coreenii se pot confrunta cu exterminarea pe cale naturala pana in anul 2750, daca rata natalitatii se mentine sub 1,19 bebelusi pentru fiecare femeie - neluand in calcul reunificarea cu Coreea de Nord sau un aflux mare de imigranti".

Potrivit simularilor facute de autoritatile din Coreea de Sud, populatia actuala a tarii, situata in acest moment la 50,2 milioane de locuitori, ar putea scadea la 20 de milioane pana la sfarsitul secolului!

Al doilea oras al tarii, Busan, ar fi pustiit in anul 2413, in timp ce capitala Seul nu va mai avea locuitori in 2505.

Viata in Coreea de Nord si viata in Coreea de Sud (Galerie foto)

Cum sud-coreencele nu mai doresc sa nasca, autoritatile au realizat un raport in care se mentioneaza ca tara are nevoie de 15 milioane de imigranti (aproape o treime din populatia actuala) pana in 2060.

Din acest motiv, multi sud-coreeni incep sa se insoare cu femei din China, Vietnam sau Filipine.

Cultura sud-coreeana ajunge astfel sa asimileze si alte traditii si obiceiuri, iar in acest sens guvernul planuieste sa schimbe sistemul educational.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#rata natalitate Coreea Sud, #femei nemaritate Coreea Sud, #exterminare populatie Coreea Sud , #Coreea