Explozii in Boston: Fratii Tarnaev erau agenti dubli, in solda SUA si Arabiei Saudite?

Autor: Ana Ilie
Luni, 22 Aprilie 2013, ora 16:56
7735 citiri
Explozii in Boston: Fratii Tarnaev erau agenti dubli, in solda SUA si Arabiei Saudite?

Expertii in terorism au inaintat o teorie cu privire la atentatele de la Boston, conform careia fratii Tarnaev, Tamerlan si Djohar, erau agenti dubli. Cele 102 ore tensionate dintre exploziile de la maratonul din Boston si prinderea lui Djohar, ranit, ar demonstra acest fapt.

Surse din contraterorism si serviciile de informatii ale publicatiei DEBKAfile au ajuns la concluzia ca fratii erau agenti dubli, utilizati de serviciile de informatii americane si saudite pentru a se infiltra in retelele jidadiste wahhabite care, sustinute de institutiile financiare saudite, s-au raspandit in Caucazul rusesc.

Explozii in Boston: Suspectul este ranit la gat si nu poate vorbi

Insa cei doi frati ceceni si-au tradat misiunea si au trecut in secret de partea retelelor islamiste radicale. Cei doi frati au capatat, astfel, dubioasa onoare de a fi primii teroristi care au importat teroarea de tip al Qaida in SUA printr-o ruta ce nu origineaza in Orientul Mijlociu, ci in Caucaz, spun sursele citate.

Caucazul cuprinde republicele musulmane autonome sau semi-autonome Daghestan, Ingusetia, Kabardino-Balkaria, Cecenia, Osetia de Nord si Karaceaevo-Cerkesia, majoritatea necunoscute in Occident.

Moscova reuseste sa mentina o anumita liniste in aceste republici, reprimand constant rezistenta violenta a celulelor wahhabite, care au sprijinul unor surse saudite si fonduri de la guvernul din Riyadh pentru construirea de moschei si scoli wahhabite, cu scopul de a disemina religia de stat a Arabiei saudite.

Explozii in Boston: Imagini de la capturarea celui de-al doilea suspect (Video)

Sauditii s-au temut atat de tare de implicarea lor indirecta in atacurile de la Boston incat ministrul saudit de Externe, printul Saudi al-Faisal s-a deplasat la Washington in mijlocul crizei de dupa atacuri, pentru o conversatie privata cu presedintele Barack Obama si consilierul acestuia de securitate nationala, Tom Donilon.

In aceeasi zi, presa saudita a lansat o campanie extraordinara, de trei zile, in care importante personalitati religioase si nationale au iesit public pentru a declara ca wahhabismul saudit nu sustine nicio forma de terorism sau jihadism sinucigas, iar religia nationala saudita nu are nicio legatura cu atacurile de la maratonul din Boston.

In fine, cred expertii citati, faptul ca fratii Tarnaev ar fi fost recrutati de serviciile americane de informatii pentru a penetra retelele teroriste din sudul Rusiei explica trei chestiuni importante:

1. Un colegiu american de elita din Cambridge l-a primit pe fratele mai tanar, Djohar, si i-a oferit o bursa de 2.500 de dolari, fara a-l supune conditiilor obisnuite, dure, de admitere. Acest fapt s-ar explica prin aceea ca fratele mai varstnic, Tamerlan, ar fi cerut acest privilegiu in schimbul recrutarii sale.

2. Cand, in 2011, un "guvern strain" (serviciile secrete ruse) a cerut FBI-ului sa il verifice pe Tamerlan cu privire la posibile legaturi cu celulele caucaziene wahhabiste, intr-o perioada cand acestea incepusera sa isi declare apartenenta la al Qaida, agentia americana nu a gasit nimic suspect si l-a lasat sa plece dupa un scurt interviu.

Tamerlan nu a fost plasat sub supraveghere si nici nu s-a incercat ascunderea faptului ca acesta a platit pentru o lunga deplasare in Rusia si la intoarcere a inceput sa promoveze islamul radical pe retelele de socializare.

Cu toate acestea, chiar si dupa exploziile de la Boston, cand s-a declansat o ampla vanatoare a atacatorilor, Tamerlan Tarnaev nu a fost nicio clipa mentionat ca posibil suspect.

3. Vineri, la patru zile dupa cele doua explozii de la Boston, FBI a dat publicitatii un film in care pot fi vazuti suspectul numarul 1, cu o sapca neagra, si suspectul 2, cu sapca alba, indepartandu-se de la scena atacului. FBI a cerut sprijinul publicului pentru a ajuta autoritatile sa identifice pe cei doi.

Este limpede ca era o sarada, spun expertii. Autoritatile stiau exact despre cine este vorba.

Brusc, in tmp ce politia urmarea masina celor doi, au fost identificati pe deplin. Fratele ucis era Tamerlan, de 26 de ani, si cel vanat si capturat abia sambata, ranit, era Djohar, de 19 ani.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#atentate Boston suspecti agenti dubli, #Boston atacuri teroristi platiti FBI , #explozii Boston