"Marea bomba atomica", subiect de gluma intre doi sefi de stat

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 22:43
3178 citiri
"Marea bomba atomica", subiect de gluma intre doi sefi de stat
Foto: weaselzippers.us

Presedintii Iranului si Venezuelei au glumit spunand ca detin "o mare bomba atomica" si au luat in batjocura dezaprobarea Statelor Unite in privinta programului nuclear iranian.

"Una dintre tintele imperilismului yankeilor este Iranul, de aceea ne aratam solidaritatea. Acel deal se va deschide si o mare bomba atomica va iesi din el", a declarat presedintele venezuelean, cu ocazia unei conferinte de presa, la Caracas, potrivit The Telegraph.

"Cand ne intalnim, diavolii innebunesc", a continuat Chavez, referindu-se la atentionarile americane ce vizeaza tarile din America Latina, conform carora Republica Islamica nu ar trebui ajutata.

Mahmoud Ahmadinejad a spus ca presedintele Venezuelei este "campion in razboiul impotriva imperialismului", precizand ca "in ciuda acelor oameni care nu doresc sa ne vada impreuna, vom fi uniti pentru totdeauna".

Liderii celor doua tari s-au imbratisat si-au strans mainile si s-au elogiat unul pe celalalt.

In ciuda distantei geografice dintre cele doua tari, legaturile dintre acestea s-au intarit. Iran si Venezuela impartasesc aceeasi viziune antiamericana. Cele doua state au semnat insa doar acorduri vagi de cooperare, iar Chavez a dat mici semne ca Venezuela ar urma sa ajute Iranul, tara afectata de sanctiunile economice dictate impotriva sa, din cauza programului de inarmare nucleara.

AIEA confirma: Iranul imbogateste uraniu intr-o centrala subterana fortificata, la Fordo

Iranul a inceput sa imbogateasca uraniu la o centrala subterana fortificata, a confirmat Agentia Internationala pentru Energie Atomica, care a precizat ca la Fordo, langa localitatea nordica Qom, se desfasoara imbogatire de nivel mediu a uraniului.

SUA au apreciat ca activitatea de la Fordo reprezinta o "escaladare" a scandalului pe tema programului nuclear iranian, iar Marea Britanie si Franta au condamnat, la randul lor, proiectul.

Teheranul a anuntat ca imbogatirea uraniului se desfasoara in scopuri pasnice, cu toate ca Occidentul se teme ca iranienii lucreaza la arme nucleare.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Hugo Chavez, #Mahmoud Ahmadinejad, #marea bomba atomica Chavez Ahmadinejad, #gluma marea bomba atomica , #Iran