Israelul ameninta Siria cu bombardamente daca va mai trage in avioanele sale de lupta

Duminica, 19 Martie 2017, ora 13:23
4961 citiri
Israelul ameninta Siria cu bombardamente daca va mai trage in avioanele sale de lupta
Foto: Arhiva Pixabay

Israelul va distruge infrastructura de aparare antiaeriana a Siriei in cazul in care regimul Bashar al-Assad va mai incerca sa doboare vreun avion militar israelian, a avertizat duminica ministrul israelian al Apararii, Avigdor Lieberman.

Israelul "nu are niciun interes sa se implice in razboiul civil din Siria sau impotriva presedintelui Bashar al-Assad; nu avem nici interesul de a intra in confruntari militare cu Rusia", a declarat Avigdor Lieberman, citat de site-ul YnetNews.com.

"Principala noastra problema este transferul de armament ultrasofisticat din Siria spre Liban. De aceea, de fiecare data cand identificam vreo tentativa de contrabanda cu armament care ar schimba echilibrul tactic, vom actiona pentru a o bloca. Nu va exista niciun compromis in aceasta privinta. Cand Israelul decide sa actioneze inseamna ca exista un argument puternic", a subliniat ministrul israelian.

Un sistem israelian antibalistic a interceptat zilele trecute o racheta siriana S-200 trasa spre avioane de vanatoare israeliene care atacasera tinte din Siria.

"Data viitoare cand apararea antiaeriana siriana va viza avioanele noastre, o vom distruge. Nu vom ezita; securitatea Israelului este mai presus de orice altceva; nu vom face compromisuri", a atras atentia Lieberman.

Citeste si Razboi pe cer: Rusii sunt acuzati ca au tras in avioanele Israelului

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele Opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia Statul Islamic. Bilantul conflictului depaseste 270.000 de morti.

Rusia, Iranul si miscarea siita libaneza Hezbollah ofera sustinere Administratiei Bashar al-Assad. Pe de alta parte, Iranul este acuzat ca transfera armament prin Siria organizatiei fundamentaliste siite Hezbollah, activa in sudul Libanului si unul dintre inamicii Israelului.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Israel ameninta bombardamente Siria , #Israel