Sacalii au invadat un parc din Tel Aviv, parasit de rezidentii aflati in izolare la domiciliu

Marti, 14 Aprilie 2020, ora 20:10
5530 citiri
Sacalii au invadat un parc din Tel Aviv, parasit de rezidentii aflati in izolare la domiciliu
Foto: Arhiva Pixabay

Zeci de sacali, care se plimba impasibili printre palmieri si pe gazon, au invadat parcul Hayarkon din Tel Aviv, parasit de pietonii si biciclistii locali, obligati sa respecte dispozitiile de izolare la domiciliu adoptate pentru a limita raspandirea noului coronavirus.

Principalul spatiu verde din marele oras costier israelian, parcul Hayarkon este in general frecventat de numerosi localnici care organizeaza picnicuri, se plimba in aer liber si fac jogging.

Insa, dupa ce autoritatile israeliene au ordonat populatiei sa ramana izolata la domiciliu pentru a frana propagarea pandemiei de COVID-19, care a contaminat peste 11.800 de persoane din aceasta tara din care aproape 120 au decedat, conform statisticilor oficiale, parcul a ramas aproape gol.

Putinii pietoni, purtand masti de protectie pentru a respecta dispozitiile locale, se opresc pe alei si isi scot din buzunare telefoanele mobile pentru a fotografia zecile de sacali care, la doar cativa metri distanta, se plimba prin parc in cautarea hranei.

De obicei, aceste animale ies dupa caderea noptii din vizuinile lor, amenajate in partile mai putin frecventate ale parcului, pentru a se hrani cu resturi alimentare aruncate de oameni, a explicat zoologul Yariv Malichi.

Insa atunci cand pubelele sunt goale, "ei trebuie sa se aventureze in afara teritoriilor lor in cautarea hranei si acum se simt mai in largul lor intr-un parc aproape gol", incepand sa se plimbe inca de la sfarsitul dupa-amiezei, a adaugat acelasi expert israelian.

Nevoia de hrana este cu atat mai importanta cu cat noul coronavirus a aparut in Israel in plin sezon de nastere a puilor, a subliniat Yariv Malichi, directorul Autoritatii israeliene pentru natura si parcuri.

Niciun incident intre sacali si oameni nu a fost semnalat in ultimii ani, a subliniat expertul israelian, care se teme insa ca aceste animale salbatice vor sfarsi prin a se obisnui cu oamenii.

"Anumiti oameni arunca sacalilor bucati de carne, insa, odata ce un animal salbatic face in mintea lui legatura 'om-hrana', pericolul este deja prezent", a avertizat Yariv Malichi.

"Aceste animale vor sfarsi prin a se apropia de oameni, asteptandu-se sa primeasca de mancare si fara sa faca diferenta intre un bebelus si un adult".

"Exista sacali in oras? Lasati-i in pace si, mai ales, nu le dati de mancare!", a insistat zoologul israelian.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sacali invadat parc Tel Aviv , #Israel
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Adica nici pedofilii nu mai sunt pe-afara?