Vizita premierului Japoniei in Romania depinde de metrou

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 23:55
3334 citiri
Vizita premierului Japoniei in Romania depinde de metrou
Foto: Arhiva

Vizita, in premiera, a unui premier japonez in Romania depinde de proiectul liniei de metrou Bucuresti-Otopeni, a declarat marti Radu Petre Serban, care a primit aviz favorabil pentru functia de ambasador in Japonia din partea celor doua comisii reunite de politica externa.

Radu Petre Serban a declarat ca prioritatea principala va fi promovarea intereselor economice ale Romaniei in Japonia, precum si "atragerea de finantari japoneze in Romania, in special in sistem ODA, care inseamna credite pe o perioada de 30-40 de ani cu o perioada de gratie de 10 ani si o dobanda de 0,75%".

Intrebat de situatia proiectului liniei de metrou Bucuresti-Otopeni, Radu Petre Serban a precizat ca "este un credit deja aprobat de 315 milioane de euro. Este un imprumut in conditii foarte avantajoase pe care ar fi pacat sa-l pierdem. Desigur este importanta implementarea. Si aici am auzit pe cineva ca exista firme mari japoneze interesate sa lucreze si atunci cred ca este bine in aceeasi mentalitate japoneza sa implementam. Am inteles ca Mitsubishi se intereseaza deja sa lucreze, am sa caut sa accelerez", a declarat Radu Petre Serban.

Viitorul ambasador a precizat ca de soarta acestui proiect este strans legata o eventuala vizita a premierului japonez in Romania: "Exista ideea unei prime vizite a unui premier japonez in Romania in istoria relatiilor bilaterale, daca se leaga ceva concret cu aceasta linie de metrou. Daca vom avea un punct de reper, atunci si premierul Yoshihiko Noda s-ar putea sa viziteze Romania".

Radu Petre Serban a lucrat in cadrul Ministerului Comertului si MAE si a fost la misiuni la Budapesta, Varsovia, Stockholm, la Bruxelles pe langa UE, apoi la ambasada Romaniei la Bruxelles. In prezent activeaza in calitate de ministru plenipotentiar la ambasada din Londra.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#premier Japonia Romania, #vizita premier Japonia, #metrou Otopeni Bucuresti , #Japonia