Premierul Libiei, rapit de rebeli (Video)

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 07:43
3184 citiri
Premierul Libiei, rapit de rebeli (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Libiei, Ali Zeidan, a fost rapit de rebeli si dus intr-o locatie necunoscuta, a anuntat, joi dimineata, un purtator de cuvant al Guvernului.

Potrivit CNN, rebeli inarmati l-au luat pe premier din Hotelul Corinthian din Tripoli, acolo unde seful guvernului de tranzitie isi avea biroul, l-au bagat intr-o masina si l-au dus intr-o locatie necunoscuta.

Un martor angajat al hotelului a precizat ca nu au existat focuri de arma, iar rapitorii au fost "respectuosi" cu premierul, atunci cand l-au luat.

Initial, administratia guvernamentala a calificat informatia drept "zvonuri", pe pagina oficiala de Facebook. Ulterior, un alt anunt preciza ca rapirea este reala, rapitorii fiind cei care au amenintat Guvernul sa nege stirea.

"Seful guvernului de tranzitie, Ali Zeidan, a fost condus spre o destinatie necunoscuta din motive necunoscute de un grup" de oameni inarmati, probabil, fosti rebeli, a indicat executivul libian, intr-un scurt comunicat, postat pe site-ul sau Internet.

BBC reaminteste ca, la inceputul saptamanii, Zeidan a cerut Occidentului sa ajute la oprirea rebeilor din Libia. Intr-un interviu acordat BBC, premierul a spus ca tara sa este folosita ca depozit de armament de catre rebeli, armele fiind exportate apoi in intreaga lume.

Luni, premierul Libiei a cerut explicatii Washingtonului in ceea ce priveste raidul fortelor speciale americane pe teritoriul sau, unul dintre cele doua realizate de SUA in Africa sambata.

Libia cere explicatii Washingtonului in legatura cu prinderea unui lider al Qaida

Fortele speciale americane din Libia au efectuat un raid in capitala Tripoli pentru a-l captura un lider al Qaida care a avut legatura cu bombardarea ambasadei americane din estul Africii in 1998.

Pentagonul l-a identificat pe liderul al Qaida in persoana lui Nazih Abdul-Hamed al-Ruqai, cunoscut de catre aliatii sai ca Anas al-Libi.

Al-Libi se afla pe lista FBI a celor mai cautati teroristi, existand o recompensa de cinci milioane de dolari pentru prinderea sa.

Corespondentul BBC la Tripoli, Rana Jawad, apreciaza ca este prea devreme pentru a face o legatura intre capturarea lui al-Libi si rapirea premierului.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#premier libian rapit, #premierul Libiei rapit rebeli, #premier Libia rapit , #Razboi Libia