Papa, atacat de Statul Islamic? Masuri de securitate sporite

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 10:34
2164 citiri
Papa, atacat de Statul Islamic? Masuri de securitate sporite

Papa Francisc urmeaza sa viziteze statul Filipine in perioada 15-19 ianuarie si masurile de securitate in tara incep sa fie inasprite, de teama ca gruparea terorista Statul Islamic va incerca sa il asasineze.

Filipine este cea mai mare tara crestina din Asia si presedintele Benigno Aquino III a anuntat ca fortele de securitate din tara sunt solicitate sa isi "dubleze eforturile" pentru a-l proteja pe Suveranul Pontif, scrie International Business Times.

"Vreau sa vad ca isi dubleaza eforturile special pentru seful Biseriii Catolice. Nu trebuie sa existe niciun incident cat timp se afla in tara noastra", a spus Aquino, aflat la New York la incheierea unui turneu de doua saptamani in Europa si SUA.

Ambasadorul Irakului la Vatican, Habeeb Al Sadr, avertizase ca Statul Islamic ar putea incerca sa-l ucida pe Papa in una dintre calatoriile sale. "Statul Islamic a declarat limpede - doreste sa il ucida pe Papa. Amenintarile la adresa Papei sunt credibile", a avertizat Al Sadr.

In 1995, Filipine si serviciile occidentale de informatii au dejucat o tentativa de asasinare a papei Ioan Paul al II-lea. Asa-zisul complot Bojinka trebuia sa aiba loc tot in ianuarie, in timpul vizitei Papei in Filipine.

Ulterior a fost dezvaluit ca planul a fost divulgat dinadins autoritatilor, pentru a distrage atentia de la tentativele teroriste de aruncare in aer a avioanelor.

In aceasta perioada a fost descoperita existenta unei retele globale de teroristi, care primisera arme si fusesera antrenati si indoctrinati in contextul razboiului din Afganistan.

Vaticanul se teme de Statul Islamic: Papa Francisc ar putea fi vizat de teroristi

Si Vaticanul a sporit masurile de securitate de teama unor atacuri teroriste, dupa ce serviciile de securitate straine au interceptat conversatii dintre doi lideri arabi.

A fost sporit numarul ofiterilor in uniforma care patruleaza in Piata Sfantului Petru, in timpul audientelor saptamanale ale Papei, de duminica si miercuri. In plus, sunt folositi caini dresati si s-au suplimentat si aparatele de detectare a metalelor.

Statul Islamic vrea sa-l asasineze pe Papa si are ocazia duminica (Video)

Masurile au fost luate dupa ce o agentie de informatii straina, posibil americana, a interceptat o conversatie dintre doi arabi neidentificati in care acestia ar fi discutat despre "a face ceva la Vatican".

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Papa Francisc atentat Filipine, #Papa Francisc amenintat Stat Islamic , #Papa