Papa Francisc, pro sau anti gay?

Vineri, 22 Martie 2013, ora 00:18
4201 citiri
Papa Francisc, pro sau anti gay?

Un activist pentru drepturile persoanelor homosexuale sustine ca a fost sunat de Papa Francisc, pe vremea cand era Arhiepiscop de Buenos Aires, cand i-ar fi spus ca sustine casatoriile civile intre persoanele de acelasi sex, dar ca nu crede ca Argentina este pregatita pentru asa ceva.

De asemenea, CNN scrie ca in anul 2010, fostul cardinal argentinian si actual Suveran Pontif ar fi promovat, in cadrul unei dezbateri, dreptul homosexualilor de a se casatori, cu toate ca in mod oficial se opunea vehement acestei practici.

Pe vremea cand se afla la carma Bisericii Catolice din Buenos Aires, Jorje Mario Bergoglio se opunea vehement mariajelor gay. Cel putin in public, conform declaratiilor lui Andres Albertsen, un fost pastor al Bisericii Daneze din Buenos Aires.

Marcelo Marquez, un cunoscut aparatorul al drepturilor homosexualilor pretinde ca, in urma cu doi ani, Papa l-ar fi sunat si i-ar fi marturisit sustinerea sa pentru casatoriile civile dintre persoanele de acelasi sex.

"Mi-a spus... 'Sustin drepturile persoanelor gay si sunt in favoarea casatoriilor civile dintre homosexuali, dar cred ca Argentina nu este inca pregatita pentru legalizarea casatoriilor gay'", a povestit Marquez, fost profesor de teologie la un seminar catolic, activist si un crestin devotat.

Marquez sustine ca Papa i-ar fi marturisit ca a fost alaturi de numerosi homosexuali de-a lungul carierei sale, oferindu-le sustinerea spirituala de care aveau nevoie.

De la investirea Cardinalului Jorje Mario Bergoglio in fruntea Scaunului de la Vatican, au aparut informatii contradictorii privind orientarea doctrinara a acestuia.

In timp ce unii sustin ca ar fi adept al unei miscari conservatoare din Biserica Romano-Catolica si ca ar fi colaborat chiar cu junta militara argentiniana, au aparut si informatii conform carora noul papa nu ar fi atat de rigid in mentalitate.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Papa Francisc sustinere homosexuali, #Papa aparator drepturi gay, #papa sustinere casatorii homosexuali , #Papa
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
ca orice populist, popoiul asta e foarte periculos