Papa Francisc, pro sau anti gay?

Vineri, 22 Martie 2013, ora 00:18
3560 citiri
Papa Francisc, pro sau anti gay?

Un activist pentru drepturile persoanelor homosexuale sustine ca a fost sunat de Papa Francisc, pe vremea cand era Arhiepiscop de Buenos Aires, cand i-ar fi spus ca sustine casatoriile civile intre persoanele de acelasi sex, dar ca nu crede ca Argentina este pregatita pentru asa ceva.

De asemenea, CNN scrie ca in anul 2010, fostul cardinal argentinian si actual Suveran Pontif ar fi promovat, in cadrul unei dezbateri, dreptul homosexualilor de a se casatori, cu toate ca in mod oficial se opunea vehement acestei practici.

Pe vremea cand se afla la carma Bisericii Catolice din Buenos Aires, Jorje Mario Bergoglio se opunea vehement mariajelor gay. Cel putin in public, conform declaratiilor lui Andres Albertsen, un fost pastor al Bisericii Daneze din Buenos Aires.

Marcelo Marquez, un cunoscut aparatorul al drepturilor homosexualilor pretinde ca, in urma cu doi ani, Papa l-ar fi sunat si i-ar fi marturisit sustinerea sa pentru casatoriile civile dintre persoanele de acelasi sex.

"Mi-a spus... 'Sustin drepturile persoanelor gay si sunt in favoarea casatoriilor civile dintre homosexuali, dar cred ca Argentina nu este inca pregatita pentru legalizarea casatoriilor gay'", a povestit Marquez, fost profesor de teologie la un seminar catolic, activist si un crestin devotat.

Marquez sustine ca Papa i-ar fi marturisit ca a fost alaturi de numerosi homosexuali de-a lungul carierei sale, oferindu-le sustinerea spirituala de care aveau nevoie.

De la investirea Cardinalului Jorje Mario Bergoglio in fruntea Scaunului de la Vatican, au aparut informatii contradictorii privind orientarea doctrinara a acestuia.

In timp ce unii sustin ca ar fi adept al unei miscari conservatoare din Biserica Romano-Catolica si ca ar fi colaborat chiar cu junta militara argentiniana, au aparut si informatii conform carora noul papa nu ar fi atat de rigid in mentalitate.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....