Seful Statului Major rus: Tarile care accepta scutul trebuie sa fie constiente de riscuri

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 20:06
1888 citiri
Seful Statului Major rus: Tarile care accepta scutul trebuie sa fie constiente de riscuri
Foto: Arhiva

Seful Statului Major rus, Nikolai Makarov, a declarat pentru RRA ca Moscova va negocia problema scutului antiracheta doar cu SUA si a precizat ca tarile care accepta pe teritoriul lor elemente ale scutului trebuie sa fie constiente de riscurile pe care le implica decizia, relateaza RADOR.

"Intentionam sa purtam negocieri cu SUA, pentru ca doar ele dispun de un sistem de aparare antiracheta", a spus Makarov.

Intrebat despre decizia unor tari de a gazdui elemnetele ale scutului, seful Statului Major rus a afirmat ca "aceasta este o cu totul alta problema, pentru ca ea trece deja in plan politic". "

"Conducerea politica a acestei tari este cea care trebuie sa decida, tinand cont de toate aspectele, inclusiv de posibilele influente negative asupra tarii respective, atat in ceea ce priveste tintele militare, cat si planurile militare", a spus Nikolai Makarov.

Seful Statului Major al armatei ruse a mai declarat ca, deocamdata, scutul antiracheta nu reprezinta un pericol pentru Rusia, dar, daca aceste riscuri vor aparea, Moscova va fi obligata sa ia masuri si se va retrage din noul tratat START.

SUA intentioneaza sa amplaseze elemente ale scutului antiracheta in estul Europei, inclusiv Romania, proiect care nu este agreat de Rusia.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat anterior ca amplasarea elementelor scutului in Romania nu constituie o amenintare imediata, dar Rusia s-ar putea retrage din noul START daca rachetele interceptoare americane devin capabile sa intercepteze rachetele strategice ruse.

"Am notat ca sistemul american nu va avea o capacitate strategica in primele etape. Vom vedea ce se va intampla apoi. Cand si daca aceste sisteme capata o capacitate strategica, vom vedea daca apar riscuri pentru fortele noastre nucleare strategice", a subliniat el.

SUA si Rusia au semnat la 8 aprilie la Praga noul tratat START, dupa ce precedentul acord privind dezarmarea nucleara expirase la 5 decembrie. Noul tratat START prevede limitarea la 1.550 a numarului de ogive nucleare detinute de cele doua puteri.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#scut antiracheta Romania, #scut antiracheta Rusia , #Rusia
Comentarii
Poza starpitorul
starpitorul
rank 5
multumim pe aceasta cale partidului bolsevic pedelez... precum si tov ba-secu dictatoru' pentru inaintarea pe noi culmi a dementei statale pe banii nostri! strategii lu peste jucand sah pe linistea noastra! sionistii sgresovi au mai castigat odata...