UE va intari sanctiunile impotriva Crimeii

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 22:46
4066 citiri
UE va intari sanctiunile impotriva Crimeii
Foto: WebMUN

Uniunea Europeana isi va extinde interdictia privind investitiile in Crimeea, pentru a lovi in explorarile de gaze si petrol intreprinse de Rusia in Marea Neagra, au anuntat oficialii europeni miercuri.

La summitul de joi si miercuri din Bruxelles, liderii europeni reuniti in Consiliul European vor anunta masurile punitive. Este de asteptat ca aceste masuri sa fie luate in coordonare cu SUA, scrie Reuters.

Interdictia impusa investitiilor este cea mai recenta dintr-o serie de masuri luate incepand cu luna iulie. Aceasta are ca scop sa demonstreze ca, in pofida caderii rublei, sanctiunile impuse Moscovei nu vor fi ridicate pana cand rusii nu inceteaza sustinerea separatistilor din estul Ucrainei.

In urma deciziei politice de impunere a sanctiunilor pentru Crimeea, marti seara, un oficial a declarat, pentru sursa citata, ca "sunt consecintele incalcarii dreptului international".

Potrivit sanctiunilor, cetatenii UE nu vor putea cumpara sau finanta companii din Crimeea, peninsula ucraineana anexata de Rusia in martie. UE nu recunoaste anexarea si sanctiunile sunt o manifestare a acestei politici.

Anterior, UE a interzis importurile din Crimeea si investitiile noi in proiecte de infrastructura in sectoarele energetic, de transport si de telecomunicatii, precum si investitiile in explorarile de petrol si gaze.

Acum, "furnizarea, livrarea, transferul si exportul de bunuri si tehnologie... vor fi interzise", potrivit proiectului de sanctiuni.

Europa incearca sa slabeasca capacitatea Rusiei de a dezvolta industria energetica, aflata in centrul economiei sale.

Anexarea Crimeii de catre Rusia a oferit acestei tari accesul la resursele de petrol si gaze din Marea Neagra. In schimb, Ucraina a pierdut accesul la aceste resurse.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#UE sanctiuni Crimeea, #UE sanctiuni Rusia , #Rusia