Rusii au anuntat in cat timp se retrag din Siria

Joi, 17 Martie 2016, ora 11:58
3021 citiri
Rusii au anuntat in cat timp se retrag din Siria
Foto: Hepta.ro

Rusia va incheia in "doua-trei zile" retragerea celei mai mari parti a contingentului sau in Siria, la ordinul presedintelui Vladimir Putin, a anuntat joi comandantul fortelor aeriene ruse, Viktor Bondarev.

"Cred ca totul se va termina foarte repede (...) In doua-trei zile, vom fi indeplinit misiunea trasata" de Vladimir Putin si de ministrul Apararii, Serghei Soigu, a declarat generalul Bondarev pentru cotidianul popular Komsomolskaia pravda.

Putin, gata sa se descotoroseasca de Assad si sa incheie conflictul din Siria?

Referindu-se la retragerea avioanelor si elicopterelor ruse din Siria, el a refuzat sa precizeze cate aparate de zbor vor pleca la bazele lor din Rusia si cate vor ramane in Siria.

Rusia a desfasurat circa 50 de bombardiere, avioane de atac si elicoptere in Siria, care au efectuat mii de raiduri aeriene de la debutul campaniei ruse la 30 septembrie 2015.

Putin face o miscare neasteptata: A ordonat retragerea fortelor ruse din Siria

Presedintele Putin a anuntat luni seara, pe neasteptate, ca obiectivul fortelor armatei ruse in Siria a fost "in linii mari indeplinit" si a ordonat retragerea celei mai mari parti a contingentului rus din Republica Araba Siriana.

Primul grup de avioane a parasit marti baza aeriana din Hmeimim, nord-vestul Siriei, si a sosit in Rusia intr-o atmosfera triumfala. Un al doilea grup a sosit miercuri la baza sa de stationare permanenta.

Putin retrage fortele ruse din Siria - SUA reactioneaza

Moscova a inceput la 30 septembrie anul trecut o campanie de lovituri aeriene in Siria in sprijinul presedintelui Bashar al-Assad.

Cu toate acestea, Rusia va mentine o parte dintre avioane si militari la baza sa aeriana Hmeimim (provincia Latakia) pentru a supraveghea respectarea incetarii focului intrata in vigoare la 27 februarie si pentru a continua loviturile impotriva "tintelor teroriste" in Siria.

Rusia se retrage din Siria: Al Qaida ameninta cu o ofensiva in urmatoarele 48 de ore

Putin va decora joi la Kremlin o serie de militari rusi care au participat la operatiunile din Siria. Peste 700 de soldati si ofiteri ai fortelor ruse au fost invitati sa ia parte la aceasta ceremonie care va avea loc joi, cu incepere de la 10:00 GMT.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Rusia retragere Siria, #Putin retragere Siria, #rusi plecare Siria , #Siria
Comentarii