SUA maresc nivelul de alerta pentru Sri Lanka

Sambata, 27 Aprilie 2019, ora 08:36
3301 citiri
SUA maresc nivelul de alerta pentru Sri Lanka
Foto: Twitter Sandun Arosha F\'do

Dupa atentatele sangeroase din Sri Lanka, SUA au decis sa mareasca nivelul de alerta si sa recomande cetatenilor americani sa evite calatoriile in aceasta tara.

"Guvernul american are capacitati limitate de asistenta pentru cetatenii americani in Sri Lanka" din cauza "terorismului" din aceasta tara, a scris Departamentul de Stat intr-un comunicat, marind de la 3 la 4 nivelul de alerta pentru Sri Lanka, scrie AFP.

Vineri, "Departamentul de Stat a dispus plecarea tuturor copiilor din familiile angajatilor guvernului american", a anuntat comunicatul diplomatiei de la Washington.

Mai multe tari, printre care Olanda sau Marea Britanie, au anuntat deja in aceasta saptamana ca recomanda anularea calatoriilor in Sri Lanka dupa atentatele din duminica Pastelui catolic.

Australia a apreciat ca fiind "probabile" noi atentate.

Turismul va fi sectorul economic "cel mai grav afectat" de consecintele acestor atentate, a avertizat ministrul de finante din Sri Lanka, Mangala Samaraweera. "Ne asteptam o scadere cu 30% a sosirilor si aceasta inseamna o pierdere de circa 1,5 miliarde de dolari", a adaugat el.

Insula din Asia de Sud, apreciata pentru plajele sale idilice si natura luxurianta, a inregistrat un an record in 2018 cu 2,33 milioane de turisti. Ea spera sa genereze venituri de 5 miliarde de dolari in 2019, fata de 4,4 anul trecut.

Amintim ca Sri Lanka a fost lovita de o serie de atacuri duminica, de Pastele Catolic. Atacurile au avut loc la mai multe biserici si cateva hoteluri de lux.

In total, 60 de persoane au fost arestate in legatura cu aceste atentate.

In aceasta saptamana, Statul Islamic a revendicat atacurile din Sri Lanka, iar apoi a revenit cu cateva dovezi pentru a sustine acest lucru, difuzand o inregistrare in care presupusi kamikaze ii jura credinta.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Sri Lanka atentate alerta SUA , #Sri Lanka
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
cum ar veni,mutati turismul sexual,mai spre vest ! eventual,in