Barack Obama se vede victorios: Statul Islamic pierde teren si va fi distrus

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 21:27
4730 citiri
Barack Obama se vede victorios: Statul Islamic pierde teren si va fi distrus
Foto: Arhiva Facebook/Casa Alba

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat, luni, ca toti liderii retelei Stat Islamic vor fi eliminati, explicand ca organizatia terorista a pierdut suprafete mari ale regiunilor ocupate in Irak si Siria.

"Statele Unite ataca reteaua terorista Stat Islamic mai puternic ca niciodata, in mod urgent. Vom face astfel incat retelei teroriste Stat Islamic sa ii fie mai greu sa isi difuzeze propaganda in lume", a declarat Barack Obama la Pentagon.

Administratia Statelor Unite va continua sa combata puternic nu doar combatantii fundamentalisti din Siria si Irak, ci si islamistii din Statele Unite, a adaugat Obama, potrivit ABC News.

"Liderii retelei teroriste Stat Islamic nu se mai pot ascunde; mesajul nostru pentru ei este: voi urmati", a avertizat presedintele Statelor Unite.

Potrivit lui Obama, strategia Statelor Unite impotriva organizatiei fundamentaliste Stat Islamic, care ocupa regiuni din Irak si Siria, va avea patru componente: eliminarea teroristilor, echiparea si antrenarea fortelor opozitiei siriene, blocarea activitatilor de recrutare, a finantarii si propagandei, gasirea unei solutii diplomatice la conflictul sirian.

"Organizatia terorista a pierdut mii de kilometri patrati din teritoriile ocupate in Irak si Siria si nu a mai avut nicio victorie militara semnificativa din vara", a subliniat presedintele SUA.

"Totusi, coalitia internationala trebuie sa mentina acest ritm intens", a explicat Obama.

Statele Unite sunt dispuse sa trimita instructori militari si elicoptere de atac Apache pentru a ajuta fortele irakiene in asaltul asupra orasului Ramadi, ocupat de reteaua terorista Stat Islamic, a anuntat saptamana trecuta secretarul american al Apararii, Ashton Carter.

O coalitie formata din peste 60 de tari si coordonata de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia.

Reteaua terorista Stat Islamic ocupa regiuni din Siria, Irak, nordul Egiptului si nordul Libiei, unde a proclamat un "califat".

#Barack Obama Stat Islamic distrus, #Obama ameninta Statul Islamic , #Statul Islamic