Adoptarea "Cartii albastre" europene, amanata

Marti, 25 Noiembrie 2008, ora 19:11
727 citiri
Adoptarea "Cartii albastre" europene, amanata

Adoptarea finala a proiectului "Cartii albastre" europene, destinata muncitorilor imigranti cu inalta calificare, a fost amanata pana pentru 8 decembrie, in incercarea de a se integra unele recomandari ale Parlamentului European, a anuntat, marti, presedintia franceza a UE.

Textul, care a facut deja obiectul unui acord "politic" intre statele membre UE, urma sa fie adoptat in timpul reuniunii ministrilor de interne, care va avea loc joi, la Bruxelles, transmite AFP.

Insa, Parlamentul European a emis o serie de recomandari si obiectii intr-o rezolutie, care nu este constrangatoare si care a fost aprobata la 20 noiembrie.

"Statele nu sunt constranse de acest amendamente, dar noi tinem cont de votul Parlamentului si vom vedea daca sunt posibile ameliorari", a dat asigurari presedintia franceza a UE.

Aceasta a avertizat ca "in ceea ce priveste pragul venitului", unul dintre principalele obiectii ale europarlamentarilor, "nu exista spatiu de manevra pentru adaptarea textului".

Candidatii care doresc sa obtina acest permis de lucru trebuie sa demonstreze existenta unui contract de munca in care este prevazut un salariu minim care sa corespunda de cel putin 1,5 ori salariului mediu brut din tara unde a fost depusa cererea.

Acest lucru corespunde in Franta unui venit lunar brut de 3.850 de euro si in Bulgaria unui salariu mediu brut de 325 de euro pe luna

Totusi, europarlamentarii au cerut ca venitul minim sa creasca astfel incat sa fie de 1,7 ori salariul mediu brut, adica pana la 4.300 de euro in Franta si 370 de euro in Bulgaria.

"Statele membre par, paradoxal, mai deschise decat Parlamentul, care, cerand cresterea acestui prag, se arata mai restrictiv", a subliniat presedintia franceza.

Adoptarea oficiala a "cartii albastre" a fost stabilita pentru 8 decembrie, cand va avea loc o reuniune a ministrilor europeni ai transporturilor.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#adopta, #Cartea albastra, #imigranti, #inalta calificare, #amanat, #8 decembrie, #Parlamen European , #stiri externe