Ziare.com

Ambasadorul SUA la Chisinau cere opozitiei sa coopereze cu PCRM

Marti, 18 August 2009, ora 12:47

   

Ambasadorul SUA la Chisinau cere opozitiei sa coopereze cu PCRM
Ambasadorul SUA la Chisinau, Asif Chaudhry, a subliniat ca cele patru formatiuni de opozitie trebuie sa coopereze cu Partidul Comunistilor (PCRM) pentru a putea forma un guvern stabil, care sa asigure ajutorul FMI pentru Republica Moldova.

"Ultimele alegeri indica o evolutie foarte buna. Dupa ce am putut observa, in ultimele luni, dar mai ales in ultimele saptamani dupa alegeri, exista vointa de cooperare, de dialog", a spus el, citat de presa moldoveana.

"Din ce in ce mai multi inteleg ca este nevoie de cooperare pentru a duce tara mai departe. Nu mai exista tensiunile care aparusera dupa alegerile din 5 aprilie. Patru partide au anuntat deja ca vor coopera intr-o alianta, dar dialogul trebuie sa cuprinda toate partidele pentru ca viitorul guvern sa aiba succes", a declarat ambasadorul intr-un interviu acordat postului Radio Europa Libera.

El a pledat pentru o cat mai larga colaborare intre partidele parlamentare, care sa dea stabilitate noului guvern, asigurand astfel si ajutorul Fondului Monetar International (FMI) pentru Republica Moldova. Chaudhry a subliniat ca si pentru alegerea viitorului presedinte al tarii este nevoie de un dialog intre toate partidele parlamentare.

"Ca prieteni le dam orice sfat credem ca este de ajutor. In acest moment, prioritatea este sa formeze un guvern si sa mearga mai departe. Este important sa obtina un credit de la FMI, este important sa accelereze reformele, din cauza situatiei economice a tarii", a spus diplomatul, referindu-se la partidele moldovene.

Partidele de opozitie nu sunt de dorinta de razbunare

"M-am bucurat foarte mult sa constat ca partidele de opozitie nu sunt conduse de o dorinta de razbunare, sunt mult mai preocupate de viitor, de cum vor forma un guvern, de cum vor aplica reformele dupa aceea, de cum vor readuce FMI in tara si sunt desigur preocupate de a doua parte a procesului de formare a guvernului - alegerea presedintelui", a mai spus el.

"Pentru ca este evident ca nu pot incheia singure procesul de formare a guvernului, trebuie sa colaboreze cumva cu al cincilea partid care este si cel mai mare - Partidul Comunistilor. Numai dupa alegerea presedintelui va exista un guvern stabil de care depinde revenirea FMI si progresul reformelor economice", a declarat ambasadorul.

Referindu-se la politica externa a Chisinaului, diplomatul american a dat asigurari ca aspiratiile europene ale Republicii Moldovei nu pot submina relatiile cu Rusia. "Republica Moldova nu trebuie sa aleaga intre Est si Vest, nu exista niciun motiv sa nu fie o punte intre Est si Vest", a mai spus Chaudhry.
Sursa: rNews

Articol citit de 535 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

JIDANII VAND ROMANIA MARE!

POPORUL ROMAN ESTE ISNELAT DE LICURICI!
JIDANII VOR SA IMPARTA PAMANTUL ISTORIC SI STRAMOSESC AL ROMANILOR!

 

imprumutati-va la FMI

imprumutati-va intr-o veselie si cat mai vartos la FMI si din sclavii rusilor o sa ajungeti sclavii americanilor.
In loc sa sugeti licurici rusesc o sa sugeti licurici american, dar tot licurici o sa sugeti.

Despre vrei.. BERCOVICI.. asa e numele lui de nastere

BERCEANU IMPLICAT IN MAFIA IMOBILIARA
BERCEANU SI MAFIA IMOBILIARA VOR SA PUNA MANA PE TERENUL SPITALULUI CFR2!!!!!!!!!!!!
IMPREUNA CU EXCROACA PEDELISTA ION GBRIELA, PROMOVATA INCA DE PE VREMEA CAND BASESCU ERA MINISTRU
LA TRANSPORTURI, BERCEANU VREA SA PUNA MANA PE CEL MAI MARE SPITAL AL CFR-ULUI..
ION GABRIELA ESTE O MAFIOATA CARE ARE DOSAR PENAL FIIND CERCETATA PENTRU LICITATIA CU APARATURA
MEDICALA DERULATA IN 2003 DE CASA DE SANATATE A TRANSPORTURILOR
IN ACELASI DOSAR ESTE CERCETATA SI O ALTA UNEALTA PEDELISTA: FOSTA DIRECTOARE JURIDICA
A MINISTERULUI ELENA PETRASCU
IN PREZENT ACEASTA A FOST PRELUATA DE BLAGA IN MINISTERUL LUI CA DIRECTOR JURIDIC, UNDE SUB OBLADUIRE LUI DOBRE
CARE ESTE SECRETAR GENERAL INA CEL
MINISTER FURA LA GREU TRUCAND DIRIJAND BANII PROVENITI DIN DEZVOLTAREA REGIONALA CATRE PDL
ACEASTA ESTE INCRENGATURA PEDELISTA CARE FURA IN MINISTERE IN TIMP CE NOUA NE SPUNE CA NU SUNT BANI DE SALARII!!!!!!!

 

Ce-si baga asta "coada" si da cu presupusu unde nu-i fierbe oala???

Dupa al doilea razboi mondial, toti liderii istorici care simbolizau Unirea, taranistii si liberalii, clericii si militarii, social-democratii si sindicalistii, ardelenii, banatenii, bucovinenii, basarabenii au murit cu speranta ca EI, Americanii vor veni si ne vor scapa de ciuma ruseasca, reintroducind democratia pierduta. O mare parte au murit in inchisori. Ti-ai gasit ajutor la ei!

Oare cine le mai stie numarul generatiilor care au murit cum au murit din ยด45 incoace asteptindu-i pe ei: "Americanii... eliberatorii!!!".

Amu in aprilie cind tinerii mureau acesti "stilpi ai democratiei" se faceau ca "ploua", iar azi vezi Doamne, o fac pe impaciuitorii.

Ticalosii astia au fost si sunt niste manipulatori dupa cum le dicteaza lor interesele.
Concluzia: "suntem doar niste angrenaje intr-un mare sistem." Suntem inrobiti de aspectul material al realitatii si ne multumim cu un surogat de spiritualitate pe care il putem cumpara relativ ieftin de la magazinul de iluzii al bisericii.

OARE NOI CAND VOM AVEA FERICIREA PE CARE O MERITAM ?

 

NICI VORBA

Orice dar fara criminalii comunisti !!!! Sa nu uitam ca cei mai mari antiromani se trag din rindul Partidului Criminalilor din Republica Molotov !!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor