Berlusconi recidiveaza: Hillary il place pe Frattini

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 10:18
1241 citiri
Berlusconi recidiveaza: Hillary il place pe Frattini

Premierul italian Silvio Berlusconi nu si-a dezmintit marti seara, in discursul sustinut la adunarea parlamentarilor din partidul sau (PdL - Popolo della Liberta), reputatia de glumet peste masura, impanandu-si cuvantarea cu mai multe glume, printre care si afirmatia ca ministrul italian de externe, Franco Frattini, ii place foarte mult secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton.

'Ministrul Frattini isi face foarte bine simtita prezenta in plan international, chiar se pare ca ii place foarte mult lui Hillary Clinton (secretarul de stat al SUA n.r.), nu-i asa?', a spus Berlusconi, afirmatie care ar parea nevinovata daca Il Cavaliere nu ar fi afisat un zambet sugubat si nu ar fi facut cu ochiul, starnind un hohot de rasete in sala.

Aluzia premierului italian ar putea starni noi comentarii si critici, mai ales ca situatia sentimentala a ministrului Frattini este binecunoscuta in Italia, nefiind un barbat conservator si familist, ba chiar dimpotriva, el reusind sa ajunga in prim-planul presei mondene cu o stire referitoare la despartirea prin intermediul unui SMS de ultima sa prietena, o doamna medic dermatolog celebra in presa mondena din Peninsula.

Tocmai la acest aspect s-a referit si Berlusconi inainte de a face gluma referitoare la simpatia lui Hillary Clinton pentru Frattini, sfatuindu-l pe seful diplomatiei, de fata cu toata crema partidului, sa le dea totusi niste telefoane prietenelor de care se desparte.

Nu in ultimul rand, Berlusconi, in varsta de 72 de ani pe care incearca insa pe cat posibil sa o ascunda prin implantul de par si vizitele regulate la solar pentru a se bronza, le-a povestit alesilor PdL cum a mers la un azil de batrani unde a stat de vorba cu mai multe batranele care s-au interesat de regimul sau de viata, relateaza Agerpres, in cadrul unei corespondente din Italia.

'La un moment, vad intr-un scaun cu rotile o batranica cu niste cearcane uite asa (isi pune mainile sub ochi tragand de piele). Ma gandesc ca e cea mai batrana din tot azilul si o intreb cati ani are. Si imi raspunde: avem aceeasi varsta!', a relatat Il Cavaliere, imitand insa fara nicio jena expresia si vocea ascutita a batranicii.

Ulterior, premierul italian a cerut sa i se ia paharul cu apa din fata motivand ca nu are nevoie sa bea pentru ca are numai 35 de ani.

'Aceasta este diferenta intre noi si restul. Noi suntem oameni ai libertatii, ai adevarului, ai surasului, optimismului. Ei au numai neincrederea, scepticismul, pesimismul, iar eu nu am vazut un profesionist al neincrederii, sceptiscismului si pesimismului sa realizeze ceva bun', a indicat Berlusconi starea de spirit necesara celor care vor sa guverneze.

Printre atatea glume ale caror inregistrari video au fost postate imediat pe site-urile ziarelor si televiziunilor italiene, el a tinut sa faca si o declaratie serioasa, propunand ca in dezbaterile din comisiile parlamentare si din plenul camerelor legislativului Italiei sa voteze numai liderii grupurilor parlamentare pentru a se castiga astfel timp avand in vedere ca sunt in asteptare atat de multe proiecte de legi importante trimise de catre Consiliul de Ministri.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#berlusconi, #Hillary Clinton, #Frattini, #relatie , #stiri externe