Exercitii militare ruso-chineze: Militarii sfasie cu dintii iepuri vii

Sambata, 18 Aprilie 2009, ora 16:02
2415 citiri
Exercitii militare ruso-chineze: Militarii sfasie cu dintii iepuri vii
Foto: www.ellsworth.af.mil

China, Rusia, Kazahstan, Tadjikistan si Kirgizstan au participat la exercitii militare sambata, primele de acest gen de cand Kirgizstanul a anuntat in februarie ca va inchide baza americana de pe teritoriul sau.

Baza din Manas are un rol important pentru trupele din Afganistan, iar inchiderea ei perturba planurile presedintelui Barack Obama de a trimite trupe suplimentare, informeaza Reuters.

Rusia considera Asia Centrala parte a zonei sale traditionale de influenta si este ingrijorata de prezenta occidentala tot mai mare din regiune.

Circa 1.000 de militari au participat la exercitiile care au avut loc la 50 kilometri sud de capitala Tadjikistanului, Dusanbe, sub auspiciile Organizatiei pentru Cooperare de la Shanghai. Numai Uzbekistanul a refuzat sa participe, spunand ca serviciile sale speciale sunt ocupate cu alte evenimente, planificate inainte de anuntarea exercitiilor.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a sugerat ca tarile din Organizatia pentru Cooperare de la Shanghai ar trebui sa aiba un cuvant mai greu de spus in eforturile internationale de pacificare a Afganistanului, dar analistii au spus ca inchiderea bazei din Manas ar trebui interpretata ca oferta Moscovei catre Washington de a revizui regulile regionale ale jocului.

Scenariul exercitiilor militare prezenta membri al-Qaida care trecusera granita din Afganistan si ocupasera o uzina chimica, luand ostatici. Militarii au eliberat "ostaticii" cu ajutorul unor avioane si parasutisti.

In timpul exercitiilor, militari ai Tadjikistanului si-au demonstrat capacitatea de a sfasia, cu dintii si cu mainile goale, un iepure viu. Un alt soldat a smuls capul unui sarpe de mici dimensiuni si l-a mancat.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#exercitii militare, #Rusia SUA, #dinti sfasiere, #iepuri vii , #stiri externe