Frattini cere Madridului sa nu se amestece in treburile Romei

Luni, 19 Mai 2008, ora 21:07
1141 citiri
Frattini cere Madridului sa nu se amestece in treburile Romei

Ministrul italian de Externe Franco Frattini a avertizat luni, intr-un interviu acordat unui post de radio, ca declaratiile critice ale Guvernului spaniol vizand politica tarii sale privind imigratia sunt inacceptabile si a cerut Madridului sa nu se amestece in treburile Romei, relateaza Reuters.

"Declaratiile ministrilor care se amesteca in activitatile Guvernului ales de cetatenii italieni nu sunt acceptabile, in special in domenii ca imigratia, care necesita o cooperare stransa intre Spania si Italia", a subliniat Frattini. "Sincer, este timpul sa punem capat acestor interventii deplasate", a adaugat el.

Fostul comisar european reactiona la declaratiile facute vineri de vicepremierul Maria Teresa Fernandez de la Vega, care a criticat pozitia noului Guvern italian, condus de premierul conservator Silvio Berlusconi, fata de imigratie.

"Guvernul respinge violenta, rasismul si xenofobia si, in concluzie, nu poate fi de acord cu ceea ce se intampla in Italia", a spus ea.

Guvernul Berlusconi discuta in prezent un pachet de masuri pentru siguranta, care intervin dupa o campanie electorala marcata de infractiunile comise de straini, in special romi.

Ministrul italian pentru afaceri europene Andrea Ronchi se va intalni joi, la Madrid, cu omologul sau spaniol, pentru a-i "expune politica italiana privind imigratia si pentru a pune capat tensiunilor" dintre cele doua tari in acest dosar, a anuntat luni ministerul italian, citat de AFP.

"Ministrul va merge joi dimineata la Madrid, pentru a prezenta Guvernului spaniol liniile generale ale noii politici italiene in materie de imigratie si pentru a pune capat tensiunilor din ultimele zile", a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

"Trebuie sa se inteleaga ca, in Europa, noi suntem la usa de intrare prin Mediterana si ca aceasta usa trebuie inchisa" pentru imigrantii ilegali, a subliniat insusi ministrul in cotidianul Corriere della Sera.

Noile masuri impotriva imigratiei ilegale vor fi adoptate miercuri la un Consiliu de ministri care, simbolic, va avea loc la Napoli, pentru a ilustra hotararea noului Guvern de a rezolva criza deseurilor.

Aniversare tristă pentru unul dintre veteranii tenisului masculin
Aniversare tristă pentru unul dintre veteranii tenisului masculin
Jucătorul francez de tenis Richard Gasquet (116 ATP) a pierdut joi meciul cu numărul 1.000 al carierei sale, înclinându-se în două seturi, 6-2, 7-5, în faţa italianului Lorenzo Sonego (52...
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
#Franco Frattini, #masuri, #imigratie, #Roma, #madrid, #guvern, #rasism, #xenofobie , #stiri externe