Frattini sare si in apararea rromilor si a italienilor

Vineri, 06 Iunie 2008, ora 18:45
1330 citiri
Frattini sare si in apararea rromilor si a italienilor

Fostul comisar european al justitiei, Franco Frattini, le-a luat apararea, vineri, atat italienilor, spunand ca acestia nu sunt un popor rasist xenofob, cat si rromilor, ale caror tabere au fost incendiate, adaugand ca aceste atacuri trebuie sa inceteze.

"Italia are o traditie de solidaritate si de prietenie fata de cei care sunt foarte saraci", a declarat ministrul. "Italienii i-au ajutat intotdeauna pe cei aflati in situatii groaznice", ca imigrantii ilegali, "dar in joc este credibilitatea statului", a subliniat fostul comisar european al justitiei, intr-un interviu acordat AFP.

"Cetatenii cinstiti nu pot sa accepte violenta", a adaugat Frattini, care a precizat ca "30% dintre delictele inregistrate in Italia sunt comise de straini, care reprezinta aproximativ 42% din populatia din inchisori". "Nu putem accepta acest lucru", a subliniat el.

Oficialul italian a adaugat ca incendiile din taberele de rromi, ca cele din ultimele saptamani, de la Napoli, trebuie "condamnate clar".

"Nu este o problema de rasism sau de xenofobie, dar exista milioane de cetateni cinstiti care nu vor sa isi asume riscuri" si vor sa le fie garantata securitatea, a adaugat ministrul.

Guvernul de dreapta al lui Silvio Berlusconi, care a transformat securitatea intr-una dintre temele favorite pentru campania electorala, a hotarat in urma cu 15 zile sa transforme imigratia ilegala in infractiune si sa faciliteze expulzarile.

La inceputul lunii iunie, ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, a respins acuzatiile potrivit carora Italia ar fi "devenit o tara rasista si xenofoba". El a dat asigurari ca singurul obiectiv al autoritatilor este sa asigure securitatea cetatenilor.

Juventus - AC Milan, derby pentru locul 2 în Italia. Ocazie rarisimă pe final de meci
Juventus - AC Milan, derby pentru locul 2 în Italia. Ocazie rarisimă pe final de meci
Echipa italiană Juventus Torino a încheiat la egalitate sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-0, cu gruparea AC Milan, într-un meci din etapa 34-a din Serie A. În prima repriză meciul a fost...
Drone explozive şi rachete ghidate lansate de Hezbollah în nordul Israelului. „Un atac complex”
Drone explozive şi rachete ghidate lansate de Hezbollah în nordul Israelului. „Un atac complex”
Mişcarea libaneză pro-iraniană Hezbollah a anunţat că a vizat sâmbătă, 27 aprilie, două poziţii militare în nordul Israelului, "în ripostă la atacurile inamicului" împotriva...
#Franco Frattini, #Italia, #xenofobie, #rasism, #rromi, #tabere, #atac , #stiri externe