MAE israelian: Daca nu exista violenta, presa nu este interesata

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 10:02
1029 citiri
MAE israelian: Daca nu exista violenta, presa nu este interesata

Atunci cand exista un conflict, prezenta camerelor de luat vederi il poate alimenta, astfel incat mediatizarea excesiva poate duce la o crestere a violentelor, in timp ce, daca nu exista violenta, presa nu este interesata de subiect.

Yigal Palmor, purtatorul de cuvant al MAE israelian este de parere ca Israelul are parte de o reflectare corecta in presa internationala, chiar daca uneori exista "reactii disproportionate in ce priveste actiunile noastre", a declarat Palmor, unui grup de jurnalisti romani aflati in vizita de documentare in Israel.

Seful Departamtnului de comunicare al diplomatiei israeliana este nemultumit de superficlialitatea unor corespondenti straini.

In Israel sunt inregistrati aproximativ 800 de jurnalisti straini, dar numarul lor poate fi mai mare, avand in vedere ca nu este nevoie de formalitati speciale pentru a activa ca jurnalist in aceasta tara.

"Toate informatiile pe care le dam sunt preluate, dar nu sunt amanuntite, totul este superficial. Majoritatea corespondentilor straini nu vorbesc ebraica, deci nu au informatii la prima mana. Exista o bariera de comunicare cu presa straina", ne-a declarat oficialul israelian.

Intrebat daca presa straina reflecta intr-un mod corect evenimentele din Orientul Mijlociu, Palmor a subliniat ca nu exista presa straina, ci numai jurnalisti profesionisti sau neprofesionisti.

"Al Jazeera nu va asculta niciodata ce vom spune. La fel si televiziunea chineza. Nu conteaza ce le spun eu jurnalistilor, ei scriu ce le spune seful sa scrie. Cat despre Al Jazeera, nu numai ca nu relateaza corect, dar uneori se si implica in conflicte. In principiu nu avem problem cu biroul din Ierusalim. Insa jurnalistii din

Ramalah si Gaza distorsioneaza informatiile si uneori ajuta efectiv Hamas", a spus purtatorul de cuvant al MAE israelian.

Cu toate acestea insa, reprezentantul diplomatiei israeliene a subliniat ca are o relatie foarte buna cu jurnalistii straini acreditati.

"Israelul are parte de un tratament mai corect in presa americana decat in o parte a presei europene. Si as mentiona aici numai presa spaniola", a mai spus oficialul israelian.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Israel MAE violenta, #purtator cuvant MAE Israel, #Israel violenta presa , #stiri externe
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
se refera la Holocaust cand vorbeste de violenta mediatizata?