Rusia respinge acuzatiile Occidentului

Sambata, 23 August 2008, ora 11:43
1307 citiri
Rusia respinge acuzatiile Occidentului

Fortele ruse actioneaza in Georgia in deplina conformitate cu planul de pace negociat de Franta, a afirmat sambata comandantul adjunct al Statului Major al armatei ruse, generalul Anatoli Nogovitin.

Rusia respinge astfel acuzatiile Occidentului, transmite AFP.

"Toate activitatile contingentului de mentinere a pacii rus se sprijina pe cele sase principii ale acordului semnat de presedintii Rusiei si Frantei", a declarat Nogovitin in conferinta de presa zilnica.

Presedintii american George W. Bush si francez Nicolas Sarkozy au cerut vineri seara Rusiei sa se retraga complet din Georgia si sa respecte acordul de incetare a focului, dupa ce Moscova anuntase ca si-a incheiat retragerea. La randul sau, Georgia a afirmat ca trupe ale Moscovei se afla in continuare in portul Poti si in Senaki, din vestul tarii.

Pe de alta parte, peste 200 de camioane si blindate ruse, mergand in ambele sensuri, ingreunau sambata dimineata traficul pe drumul dintre Rusia si regiunea separatista georgiana Osetia de Sud.

In zilele precedente, numai cateva zeci de vehicule circulau pe aceasta sosea strategica ce leaga Vladikavkaz, oras din sud-vestul Rusiei, de Thinvali, capitala Osetiei de Sud, intre Alaghir si punctul de frontiera Zaramag.

Majoritatea vehiculelor - dintre care 50 de blindate - erau parcate pe marginile drumului, mare parte dintre ele pe sensul de mers catre Rusia.

La intrarea in Alaghir, un convoi de 30 de camioane care tractau artilerie se afla pe marginea drumului, in sensul de mers catre Vladikavkaz, situat la 40 de kilometri distanta.

O coloana de 24 de camioane se indrepta catre nord, dar incarcatura lor era acoperita cu prelate.

In sens invers, o coloana formata din 12 camioane-cisterna trecuse din Rusia, prin punctul de frontiera Zaramag, in Osetia de Sud. Alte 20 de camioane si cisterne asteptau la punctul de frontiera.

"Ceea ce merge catre nord este echipament (militar - n.red.), iar ceea ce se indreapta catre sud este ajutor umanitar si materiale de constructii", a declarat un oficial din biroul de presa al administratiei prezidentiale ruse, Vladislav Petrusin, aflat la Zaramag.

Reporterii AFP au vazut numai sase tancuri, parcate pe marginea drumului, dar nu stiu care este destinatia lor, si niciun transport de trupe.

Un ambuteiaj s-a format la postul de frontiera Zaramag, inecat in gaz de esapament.

Comandantul-șef al trupelor ucrainene: ”Rusia atacă activ de-a lungul liniei frontului şi înregistrează succese tactice în anumite sectoare”
Comandantul-șef al trupelor ucrainene: ”Rusia atacă activ de-a lungul liniei frontului şi înregistrează succese tactice în anumite sectoare”
Comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a indicat duminică în social media că situaţia de pe front s-a "deteriorat" şi trupele ruse au înregistrat "succese tactice" în...
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Noua cucerire revendicată de Rusia pe frontul de Est din Ucraina. De ce e atât de fragilă apărarea în regiune
Rusia a revendicat duminică, 28 aprilie, cucerirea unui nou sat pe frontul de est, Novobahmutivka, într-un sector în care armata rusă a avansat rapid în ultima săptămână împotriva armatei...
#Rusia, #Occident, #Gerogia, #acuzatii, #retragere, #convoi, #tancuri , #stiri externe
Comentarii