Atentat cu 34 de morti la Ankara - Liderii lumii reactioneaza: Un atac barbar!

Luni, 14 Martie 2016, ora 08:51
3260 citiri
Atentat cu 34 de morti la Ankara - Liderii lumii reactioneaza: Un atac barbar!
Foto: Hepta.ro

Liderii politici ai lumii au reactionat dupa ce capitala Turciei a fost, duminica, tinta unui atentat soldat cu 34 de morti si peste 125 de raniti.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a condamnat atacul din Ankara, transmite AA.

"Presedintele Frantei a transmis poporului Turciei un mesaj profund de solidaritate dupa atacul care a lovit centrul Ankarei duminica seara, provocand numeroase victime. Franta este alaturi de Turcia pentru a continua lupta impotriva terorismului care loveste pretutindeni si care trebuie combatut cu toate puterile", a transmis presedintele Frantei.

Atentat cu masina capcana in centrul capitalei Turciei: Cel putin 34 de morti si 125 de raniti (Foto & Video) UPDATE

Si ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a condamnat atacul "barbar".

"Turcia a fost, din nou, lovita in inima capitalei Ankara de un atac barbar terorist care a provocat multe victime", a declarat ministrul, adaugand ca acest eveniment arata de ce trebuie sa fie unita comunitatea internationala pentru a face fata terorismului.

Atentat cu masina-capcana la Ankara: Ambasadorul Australiei, la doar cativa metri de explozie

Premierul britanic, David Cameron, a transmis un mesaj legat nu numai de atacul din Turcia, ci si de cel de pe Coasta de Fildes.

Atac terorist intr-o statiune din Coasta de Fildes: Printre morti, si europeni. Al Qaida isi lauda eroii

"Sunt costernat de atacurile teroriste devastatoare din Turcia si Coasta de Fildes. Gandurile mele sunt cu toti cei afectati", a spus premierul britanic.

Si Statele Unite ale Americii au reactionat, condamnand atacul de duminica din Turcia, arata WAFB.

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, a transmis condoleante familiilor celor decedati si a urat insanatosire grabnica ranitilor.

"Reconfirmam parteneriatul nostru puternic cu aliatul NATO Turcia in combaterea amenintarii terorismului", a spus acesta.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anuntat ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a condamnat atacul de la Anakara si a transmis condoleante poporului turc, arata Sputnik News.

"Vladimir Putin a condamnat atacul brutal din Ankara", a spus acesta, punctand ca presedintele Rusiei este alaturi de poporul turc.

Si Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, a reactionat si el imediat dupa atac.

"Nu exista justificare pentru astfel de acte de violenta atroce. Toti aliatii NATO sunt solidari cu Turcia, fiind de neclintit in hotararea noastra de a lupta cu terorismul in toate formele sale", a punctat reprezentantul NATO.

Partidul pro kurd din Turcia a transmis un punct de vedere, condamnad atacul din Ankara. Reprezentantii Partidulului Democratic al Popoarelor (HDP) au sustinut ca impartasesc durerea impreuna cu cetatenii turci.

O explozie puternica a avut loc, duminica seara, in centrul capitalei turce. Cel mai recent bilant numara 34 de morti si 125 de raniti, dintre care 19 sunt in stare critica, a anuntat ministrul turc al Sanatatii.

Atacul nu a fost revendicat de nimeni, dar militantii kurzi si Statul Islamic sunt raspunzatori de alte astfel de atentate efectuate recent in oras.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#atentat Turcia Ankara, #atac Turcia Ankara, #morti atentat Ankara , #Turcia