Ucraina, in alerta: Rusia pregateste, fara dubiu, o invazie militara de amploare in est

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 23:05
7401 citiri
Ucraina, in alerta: Rusia pregateste, fara dubiu, o invazie militara de amploare in est

Rusia pregateste o invazie militara de mare amploare in estul Ucrainei, dupa cum sustine Iuri Sergheiev, ambasadorul ucrainean la Natiunile Unite.

"Cred ca Natiunile Unite trebuie informate ca Rusia pregateste o invazie de mare amploare in estul Ucrainei. Ultimele informatii nu lasa niciun dubiu in aceasta privinta", a declarat Iuri Sergheiev.

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) a avertizat ca riscul escaladarii conflictului separatist din estul Ucrainei a crescut. "Nivelul de violenta in estul Ucrainei ramane ridicat, iar riscul escaladarii conflictului este in crestere", a declarat Michael Bociurkiw, un purtator de cuvant al OSCE.

"Confruntarile militare nu au incetat, la peste doua luni de la semnarea Acordului de la Minsk", a adaugat oficialul OSCE.

Pierderile armatei ucrainene: 400 de disparuti, 400 cazuti prizonieri

Cinci militari ucraineni au fost ucisi in ultimele 24 de ore in estul tarii, numarul total al membrilor armatei ucrainene morti incepand din aprilie ajungand la 1.052.

Zilele trecute, Administratia prooccidentala de la Kiev a acuzat Rusia ca a trimis un nou convoi militar in estul Ucrainei, in contextul conflictului armat soldat cu peste 4.000 de morti.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...
Comentarii
Adrian8
rank 5
"petrica si lupul"
memorex
rank 1
parca basescu era stindardul europei unite impotriva rusiei