Noi imagini dezolante din Grecia. Orașul Volos este acoperit de apă FOTO

Vineri, 29 Septembrie 2023, ora 10:17
3166 citiri
Noi imagini dezolante din Grecia. Orașul Volos este acoperit de apă FOTO
Furtuna a făcur prăpăd în Volos FOTO Facebook/ Jurnal de vreme

Oraşul Volos, capitala prefecturii Magnesia, a fost grav afectată de furtuna din ultimele zile.

În pozele postate pe rețelele sociale se vede cum străzile sunt acoperite de apă. Mașinile au fost luate de furtună și duse în apă sau au fost acoperite de nisip.

Un video recent poate fi urmărit aici.

Armata, pompierii şi Protecţia Civilă din Grecia sunt în stare de alertă maximă după inundaţiile catastrofale cauzate de ploile diluviene care au lovit din nou centrul țării, la trei săptămâni după furtuna Daniel, relatează AFP.

Începând de miercuri, noua furtună - denumită Elias - a afectat mai ales oraşul Volos, capitala prefecturii Magnesia, Insula Evia şi prefectura Ftiotida, antrenând revărsări ale unor torenţi, alunecări de teren, ruperi de baraje, inundarea unor drumuri şi locuinţe, potrivit pompierilor.

Peste 250 de persoane au fost salvate începând de miercuri de către pompieri, susţinuţi de armată, care folosesc bărci pneumatice şi vehicule speciale pentru a ajunge în locuri afectate.

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, un elicopter privat cu două locuri s-a prăbuşit, joi, în largul Insulei Evia, căutările pasagerilor fiind în curs.

O mare parte a Volos este privată de electricitate, iar secţii ale unui spital local au fost inundate, însă instituţia a rămas operaţională.

Sechele ale furtunii Daniel

”Azi de gândim la Volos şi Evia”, a anunţat premierul Kyriakos Mitsotakis într-o reuniune cu grupul său parlamentar de dreapta.

Potrivit serviciilor de meteorologie, furtuna urma să scadă în intensitate joi, însă ”forţele de securitate vor rămâne la faţa locului”, a anunţat la postul public de televiziune ERT un purtător de cuvânt al pompierilor, Vassilios Vathrakoyanis.

Volos, cu aproximativ 140.000 de locuitori, se reface cu greu după furtuna Daniel. La începutul lunii septembrie, Volos a rămas fără apă potabilă timp de peste două săptămâni, iar pagubele suferite de reţeaua locală de distribuţie nu au fost reparate în întregime.

”Abia săptămâna aceasta autorităţile au încheiat curăţarea locurilor afectate (de furtuna Daniel)”, îşi exprimă indignarea o locuitoare a Volos, Eleni Konstantatou.

”Ieri (miercuri), a început să plouă, dar noi credeam că era o mică aversă. Nu ne aşteptam ca zona să fie din nou inundată (...). Ne întoarcem de unde am plecat”, deplânge ea la AFP.

Furtuna Daniel a ucis 17 oameni în Tesalia, a distrus culturi şi a ucis zeci de mii de animale.

Ea a lovit săptămâna trecută Libia, după Grecia, şi s-a soldat cu 3.875 de morţi.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#inundatii Grecia, #furtuna, #Volos , #Grecia