A murit Ioan Gyuri Pascu. Reactii ale actorilor: Un om extraordinar, un munte de talent si omenie

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 08:42
20357 citiri
A murit Ioan Gyuri Pascu. Reactii ale actorilor: Un om extraordinar, un munte de talent si omenie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Actorul Ioan Gyuri Pascu, in varsta de 55 de ani, a murit luni dimineata, lasand in urma tristete si lacrimi in randul colegilor sai.

"Sunt socata. Imi pare rau ca in ultima vreme nu m-am mai vazut cu Gyuri, dar imi raman in suflet toate momentele frumoase, atat cele artistice, cat si cele personale. Un an de zile am facut naveta cu el la teatrul Stanca din Sibiu. Tot ceea ce facea facea cu umor. Era un om extraordinar de sensibil", a declarat Monica Anghel la Realitatea TV.

Si Catrinel Dumitrescu a reactionat in urma mortii actorului.

"Acum am aflat de la voi. Acum o luna de zile am strigat 'Nu', dar strigatul meu nu se mai poate auzi. Din pacate, vorbim despre cei care pleaca atunci cand pleaca si nu cand sunt aici. Un munte de talent si de omenie. O minune de om. Ce pot sa spun in cuvinte? Suntem din ce in ce mai singuri si nu ne ramane decat sa ne rugam la Dumnezeu sa ii putem plange pe cei care se duc. Ne-am inteles foarte bine, era o placere sa ne vedem. La fiecare cuvant era ori intelepciune, ori o poanta", a spus Catrinel Dumitrescu la Antena 3.

Printre lacrimi, a vorbit despre moartea actorului si cantaretul Mircea Baniciu.

"Era o placere sa stam si sa facem ce trebuia sa facem si pe scena, si pe langa. A fost un personaj tonic. Doamne, nici nu imi vine sa cred. Era un tip pozitiv, care avea gluma la el tot timpul. Un om care traia din momentele de scena si din momentele pe care si le scria", a declarat, suspinand, Mircea Baniciu pentru Antena 3.

Si actorul Mircea Diaconu a deplans moartea lui Ioan Gyuri Pascu, despre care a spus ca era "o caldura de om".

"In ultimii ani si noi ne intrebam de unde avea putere sa faca totul pe scena. El era un profesionist", a spus Ducu Bertzi, la Antena 3.

Cantaretul Vasile Seicaru a transmis ca Gyuri Pascu si alti artisti din generatia sa sufereau de faptul ca mass-media nu le mai acorda atentie.

"Suferea si el ca si noi de faptul ca media ca nu prea ne mai baga in seama decat daca ni se intampla ceva rau. El intotdeauna a facut numai lucruri bune. A fost inconjurat de prieteni, a avut o viata artistica foarte activa pana in ultimul moment. Noi avem o viata foarte activa.

Sa nu se mai vorbeasca despre el ca s-a retras. Nu se scria despre el, asa cum nu se scrie despre majoritatea artistilor care sunt inca in activitate. Daca ai trecut de 40 de ani, nu te mai baga nimeni in seama. A fost un mare muzician si un mare actor", a spus si Vasile Seicaru la Realitatea TV.

Si cantaretul Mircea Vintila a reactionat dupa aflarea mortii actorului.

"Trebuia sa facem un spectacol asa cum faceam pe vremuri eu cu Florian Pittis. Sunt daramat. Sunt ravasit", a spus Mircea Vintila la Romania TV.

"E cumplit. La varsta lui... O personalitate artistica cu atatea disponibilitati, cu atatea calitati - compozitor, cantaret, umorist. Ce aborda putea sa faca cu atata talent. E regretabil. (...) Nu am lucrat cu el, dar asta nu inseamna ca nu am remarcat aparitia acestui talent dupa 1989", a spus Alexandru Arsinel pentru Agerpres.

Jojo: Gyuri era definitia artistului frumos boem

"Nu stiu cati dintre voi l-ati cunoscut. Gyuri era cu adevarat special, as putea spune unic chiar. Un amestec exploziv de talent, carisma si inteligenta umana si artistica. V-a bucurat de-a lungul vietii sale pe multi dintre voi cu umorul lui fantastic mai ales in perioada anilor sai la Divertis. A facut film si teatru, a scris si a cantat din toata inima cu mesaj, boem, asa cum i-a stat lui cel mai bine.

Gyuri era definitia artistului frumos boem. A artistului real, interesat mereu de arta si de ceea ce poate face pentru ea si prin intermediul ei cu chitara, stiloul sau un scenariu in mana. Gyuri a fost un om cu o credinta si energie speciala si cred ca toti cei care l-au cunoscut au simtit asta", a scris Jojo, pe numele adevarat Catalina Grama, pe Facebook.

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineata, in resedinta sa din Bucuresti, in urma unui stop cardio-respirator.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Ioan Gyuri Pascu murit, #Ioan Gyuri Pascu a murit , #murit