Scrisoarea trimisa de Ion Tiriac catre seful WTA: Astept scuzele dumneavoastra

Miercuri, 17 Mai 2017, ora 10:08
19570 citiri
Scrisoarea trimisa de Ion Tiriac catre seful WTA: Astept scuzele dumneavoastra
Foto: Hepta

Ion Tiriac i-a trimis o scrisoare deschisa presedintelui WTA, Steve Simion.

Simion i-a criticat pe organizatorii turneului de la Madrid, dupa ce Ilie Nastase a fost prezent la ceremonia de premiere a competitiei din capitala Spaniei, insa Tiriac sustine ca fostul mare tenismen roman a avut tot dreptul sa se afle acolo, relateaza Prosport.

Organizatorul turneului de la Madrid spune ca asteapta ca WTA sa-si ceara scuze pentru comunicatul remis sambata seara.

Iata scrisoarea trimisa de Ion Tiriac:

"Stimate domnule Presedinte, va scriu aceasta scrisoare in calitate de proprietar al turneului de tenis Madrid Open. Este intru totul adevarat ca finala a fost spectaculoasa si va multumesc pentru cuvintele de apreciere prin care punctati acest lucru. Pe de alta parte, ati facut o afirmatie care, din punctul meu de vedere, este complet rupta de context. (...) Domnul Nastase nu este suspendat de la turneele de Mare Slem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar in cazul intrecerilor ITF.

Senatorul Ilie Nastase este primul numar unu din istoria tenisului (1973), care a fost avertizat si suspendat provizoriu de ITF in timpul partidei de Fed Cup Romania - Anglia.

Spre marea surprindere a mea si a mai multor profesionisti din lumea tenisului, supervizorul acelei intalniri a fost un nativ britanic, ceea ce este innaceptabil, avand in vedere faptul ca partida se juca intre Romania si Marea Britanie. Oricum, ITF-ul a considerat ca nu poate dicta o pedeapsa inainte de a judeca faptele si a decis, pe 12 mai, sa transmita un comunicat oficial, prin care sa faca lamuriri privitoare la suspendarea lui Ilie Nastase.

Citat: 'Suspendarea provizorie impusa domnului Nastase de catre IAP pe data de 23 aprilie se aplica doar in cazul competitiilor desfasurate sub egida ITF si nu include turneele de Mare Slem'. Dupa cum vedeti, domnul Nastase nu este suspendat de la turneele de Mare Slem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar in cazul intrecerilor ITF'.

Cred ca Ilie Nastase si-a platit de mult obligatiile fata de acest sport, dedicandu-se tenisului in ultimii 50 de ani si aducandu-si contributia in ridicarea acestui sport de la pamant pana la cel mai inalt nivel, care atrage milioane de spectatori. Sa nu uitam faptul ca a avut o personalitate curata si flamboianta, din toate punctele de vedere. Cred ca WTA ar trebui sa isi prezinte scuzele pentru comunicatul transmis public de dumneavoastra".

Cititi si: Tiriac reactioneaza dupa ce a fost criticat dur de seful WTA

Ilie Nastase a fost prezent sambata seara la ceremonia de premiere a probei feminine a turneului de la Madrid, competitie castigata, pentru al doilea an consecutiv, de Simona Halep.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#Tiriac scrisoare presedinte WTA , #stiri Ion Tiriac