Arme chinezește de înaltă calitate sunt folosite de Hamas în Gaza. China și-a schimbat dramatic atitudinea față de Israel

Duminica, 07 Ianuarie 2024, ora 14:35
5989 citiri
Arme chinezește de înaltă calitate sunt folosite de Hamas în Gaza. China și-a schimbat dramatic atitudinea față de Israel
Membri Hamas FOTO / X Nexta

Hamas are un stoc mare de arme chinezești în Gaza, inclusiv puști de asalt, lansatoare de grenade și echipamente de comunicații avansate, potrivit IDF, relatează The Telegraph.

Descoperirile ridică semne de întrebare cu privire la modul în care armamentul a ajuns la Hamas, putând încorda relațiile dintre Israel și China.

Descoperirile Tzahal includ, de asemenea, obiective telescopice pentru puști, cartușe M16, dispozitive de ascultare și radio militare.

Surse de informații israeliene au observat o îmbunătățire semnificativă a armamentului și tehnologiei achiziționate de Hamas, ridicând îngrijorări cu privire la faptul dacă proviziile chineze au venit direct din China sau printr-o terță parte.

„Acesta este armament și tehnologie de comunicații de vârf, lucruri pe care Hamas nu le avea înainte, cu explozibili foarte sofisticați care nu au mai fost găsiți până acum și mai ales la o scară atât de mare”, a declarat o sursă de informații israeliană pentru The Telegraph.

Arme precum puștile de asalt QBZ și lansatoarele automate de grenade QLZ87 au fost printre transporturile descoperite, semne ale puterii de foc sporite ale Hamas.

IDF a avertizat că acest arsenal este completat de echipamente de informații și comunicații capabile să opereze în cadrul complexului sistem de tuneluri folosit de Hamas pentru atacuri surpriză asupra trupelor israeliene.

Descoperirea armelor produse de China a fost descrisă drept o „surpriză”, dar ar putea tensiona legăturile dintre Israel şi China, care s-au răcit de la atacurile Hamas din 7 octombrie.

Experții sugerează că, dacă echipamentul fabricat în China a ajuns la Hamas în cantități mari, este probabil prin intermediul unui actor statal, Iranul fiind un candidat probabil.

China are legături istorice cu înarmarea și antrenarea facțiunilor palestiniene, relatează Telegraph.

„China și-a schimbat dramatic atitudinea față de Israel și acum s-a îndreptat total spre o poziție de antisemitism”, a declarat sursa de informații israeliană pentru The Telegraph.

Unii influenceri chinezi din rețelele sociale au fost deschis pro-Hamas de la atacurile teroriste din 7 octombrie, când aproximativ 1.140 de persoane din Israel au fost ucise într-un val de atacuri teroriste, iar 240 au fost răpite și luate ostatici.

Războiul a devastat părți din Gaza, a ucis aproximativ 22.000 de palestinieni și a strămutat aproape toți cei 2,3 milioane de locuitori ai teritoriului.

Peste 170 de soldați au fost uciși și 1.020 de soldați au fost răniți în timpul luptei în Gaza, potrivit armatei israeliene.

Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
Condiția Hamas pentru a lăsa armele jos. Manevră de PR sau gruparea militară islamistă s-a mai domolit. „Încearcă să arate că ei sunt băieții buni”
Condiția Hamas pentru a lăsa armele jos. Manevră de PR sau gruparea militară islamistă s-a mai domolit. „Încearcă să arate că ei sunt băieții buni”
Oficiali Hamas afirmă că gruparea este dispusă să se dezarmeze dacă va fi creat un stat palestinian Unii oficiali Hamas dau de înâeles că gruparea militantă ar putea renunța la lupta...
#Israel, #Hamas, #razboi, #Gaza, #arme chinezesti , #Razboi Gaza