Ororile îngrozitoare îndurate de ostaticii deținuți de Hamas. Au fost marcați, drogați, înfometați, împușcați și amenințați cu violență

Duminica, 03 Decembrie 2023, ora 23:25
4119 citiri
Ororile îngrozitoare îndurate de ostaticii deținuți de Hamas. Au fost marcați, drogați, înfometați, împușcați și amenințați cu violență
Yagil și Or Yaakov, printre copii eliberați de Hamas/ FOTO: Times of Israel

S-au împiedicat prin întunericul tunelurilor săpate sub orașul Gaza, întrebându-se dacă îi vor mai vedea vreodată pe cei dragi.

Femei în vârstă, mame tinere și copii înspăimântați au fost luați și folosiți ca jetoane de jocuri de noroc pentru a promova cauza unui grup terorist care a ucis 1.300 de israelieni pe 7 octombrie, cea mai mortală zi din istoria națiunii evreiești.

Timp de săptămâni, au fost înfometați, bătuți, drogați și puși să urmărească filmări cu teroriștii Hamas care le invadau patria, scrie Daily Mail.

Hamas, disperat să aibă un scurt răgaz din războiul care a ucis deja cel puțin 15.000 dintre civilii săi în Gaza, conform cifrelor considerate demne de încredere de ONU, a profitat la maximum de extinderea armistițiului de încetare a focului, eliberând un total de 105 ostatici în acest weekend.

Puțin peste 100, provenind din toate colțurile globului, rămân în tunelurile întunecate și mucegăite de sub Gaza, în timp ce Israelul și Hamas aruncă din nou cu foc și pucioasă unul asupra celuilalt, la opt săptămâni după cel mai mortal război dintre cei doi actori din ultimele decenii.

Familiile celor care sunt încă ținuți de Hamas sunt îngrozite pentru siguranța și bunăstarea lor, atât mentală, cât și fizică.

Mărturiile celor care au fost deja eliberați nu fac nimic pentru a atenua aceste temeri.

Rudele ostaticilor recent eliberați care au avut grijă de ei în zilele și săptămânile de la eliberarea lor au început încet să dezvăluie lumii cât de rău au fost tratați de Hamas.

Yagil și Or Yaakov, în vârstă de 12, respectiv 16 ani, au fost predați familiilor lor lunea trecută, după ce au fost capturați împreună cu tatăl lor Yair Yaakov și partenera sa Meirav Tal, despre care se crede că sunt încă în captivitate.

Unchiul lor, Yaniv, a dezvăluit că cei doi băieți au fost marcați pentru a se asigura că pot fi identificați dacă fug.

„Hamas a luat piciorul fiecărui copil și l-a înfipt într-o țeavă de eșapament de motocicletă pentru a face un semn în cazul în care scapă, astfel încât să-i poată găsi”, a spus el.

„Au fost drogați, au fost tratați atât de rău, dar cel puțin sunt cu noi”.

Teroriștii au tratat-o ​​cu puțin mai multă grijă pe Mia Schem, o tânără de 21 de ani luată de la festivalul Nova.

Mătușa ei, Vivian Hadar, a dezvăluit că un medic veterinar i-a operat mâna grav rănită prin împușcare pe 7 octombrie.

„Ea nu spune mare lucru”, a spus Hadar, adăugând că în momentul în care rudele au început să pună întrebări, „am văzut că i-a fost foarte greu”.

Nu este clar dacă această lipsă de resurse a fost reală sau artificială pentru a slăbi ostaticii. Dar alți supraviețuitori au dezvăluit că au trăit cu mese puține săptămâni întregi, în timp ce erau ostatici.

O mătușă a lui Abigal Idan, un cetățean americano-israelian care a fost luată ostatică după ce a rămas orfană în timpul incursiunii Hamas și care a împlinit 4 ani cu câteva zile înainte de a fi eliberată, a spus că tânăra ei nepoată a împărțit doar o bucată de pâine cu niște za' aatar, un amestec de condimente din Orientul Mijlociu, cu alți patru captivi în fiecare zi.

Ea și ceilalți patru prizonieri cu care se afla au făcut baie o singură dată în cele 50 de zile ale lor ca ostatici și au fost ținuți într-o serie de apartamente supraterane.

Ca urmare a lipsei de igienă, Abigail a făcut păduchi, iar părul i-a fost tăiat.

Chiar dacă au avut parte de puțină hrană și apă, Hamas i-a făcut forțat să acționeze âm beneficiul propagandei sale de imagine.

Danielle Aloni, care a fost ținută împreună cu fiica ei, Emily, în vârstă de șase ani, ar fi scris o scrisoare care a fost publicată de Hamas în timp ce ea era ostatică, în care susținea că amândouă sunt bine și sunt tratate bine.

Ea i-a lăudat pe terorişti pentru „umanitatea lor extraordinară” faţă de fiica ei.

„Copiii nu ar trebui să fie în închisoare, dar datorită ție și altor oameni amabili pe care i-am întâlnit pe drum... Fiica mea se considera o regină în Gaza”, se spunea în scrisoarea, care a fost publicată în ebraică și arabă.

Nu este clar dacă Danielle a scris nota de bunăvoie sau dacă a fost forțată să scrie acea scrisoare.

Danielle a spus mai târziu într-un interviu: „Fata noastră a văzut lucruri pe care copiii de la această vârstă sau de orice vârstă nu ar trebui să le vadă. „A fost un film de groază”.

Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat sâmbătă, 28 aprilie, o înregistrare video în care apar doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul său de la 7 octombrie în sudul...
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Universitățile de top din SUA se luptă să țină în frâu protestele faţă de războiul din Gaza
Protestele faţă de războiul din Gaza s-au extins de la Columbia şi Yale la alte universităţi, în timp ce oficialii se străduiesc să disperseze o mişcare de protest în plină expansiune,...
#Israel, #razboi, #Gaza, #Hamas, #ostatici, #marturii , #Razboi Gaza