Kate Middleton a dezvăluit că are cancer: "Ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei" VIDEO

Vineri, 22 Martie 2024, ora 20:12
15156 citiri
Kate Middleton a dezvăluit că are cancer: "Ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei" VIDEO
Prințesa de Wales și prințul William/ FOTO Facebook Facebook/The Royal House of Windsor

Prințesa Țării Galilor a anunțat vineri, 22 martie, că a fost diagnosticată cu cancer la vârsta de 42 de ani și face chimioterapie.

Într-un mesaj video profund emoționant, filmat la Windsor miercuri, Catherine a dezvăluit că știrea a venit ca un „șoc uriaș” și că ea și William au „făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona aceasta în privat în interesul familiei noastre tinere”.

Diagnosticul a venit la câteva zile după ce a fost văzută zâmbind alături de Prințul William în timp ce plecau de la magazinul lor preferat de produse agricole, aproape de casa lor din Windsor.

Stând pe o bancă înconjurată de narcise și flori de primăvară, ea a spus: „Ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și să îi asigurăm că o să fie bine.

Cum le-am spus și lor; sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să vindec; în mintea, corpul și spiritul meu. A avea alături pe William este o sursă mare de confort și asigurare. La fel de mult ne înseamnă și dragostea, sprijinul și bunătatea arătate de atât de mulți dintre voi. Înseamnă atât de mult pentru amândoi.”

Cancerul Catherinei a fost descoperit doar după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la The London Clinic în ianuarie. Palatul Kensington a declarat că nu va împărtăși detalii despre ce tip de cancer are prințesa sau în ce stadiu se află cancerul și a cerut oamenilor să nu facă speculații.

Se înțelege că Regele - care se află și el în prezent în tratament pentru cancer - și Regina au fost informați despre această veste, scrie Dailymail.

La momentul intervenției chirurgicale abdominale din ianuarie, Palatul Kensington a declarat că aceasta nu era de natură canceroasă. Cu toate acestea, teste postoperatorii au descoperit ulterior că cancerul „a fost prezent”.

Valuri de șoc în întreaga lume

Anunțul de astăzi va provoca valuri de șoc în întreaga lume și a venit după săptămâni de speculații - și teorii ale conspirației - despre starea ei de sănătate. De asemenea, creează o nouă criză pentru familia regală britanică într-un moment în care regele Charles se luptă și el cu cancerul. În ianuarie, Sarah, Ducesa de York, a fost diagnosticată cu cancer de piele, la doar șase luni după ce a fost tratată pentru cancer la sân.

Prințesa este acum pe ceea ce a fost descris ca un "traseu de recuperare", după ce a început un tratament cu chimioterapie la sfârșitul lunii februarie.

Se pare că prințul William s-a retras de la o slujbă memorială pentru nașul său defunct, regele Constantin al Greciei, din această cauză.

Palatul Kensington a cerut insistent oamenilor să nu facă speculații cu privire la tipul de cancer pe care îl are.

"Acum are nevoie de timp, spațiu și intimitate"

Cu toate acestea, ei spun că ea este în „bună dispoziție și concentrată pe recuperarea ei”.

„Este extrem de recunoscătoare echipei medicale pentru îngrijirea pe care i-o acordă,” a declarat un purtător de cuvânt.

„Acum are nevoie de timp, spațiu și intimitate pentru a-și termina tratamentul și pentru a se recupera complet.”

Se înțelege că anunțul a fost făcut în această seară nu din cauza speculațiilor neplăcute de pe rețelele de socializare despre starea ei de sănătate și despre locul unde se află - deși aceasta a fost supărătoare și neplăcută - ci pentru că copiii ei, Prințul George, 10 ani, Prințesa Charlotte, opt ani, și Prințul Louise, cinci ani, au terminat școala astăzi, ceea ce le-a dat posibilitatea să îi ia privat și să îi protejeze de șocul public inevitabil.

În declarația ei video, Prințesa, îmbrăcată într-un tricou și blugi, a spus: „Am vrut să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi, personal, pentru toate mesajele minunate de sprijin și pentru înțelegerea pe care ați arătat-o în timp ce m-am recuperat după intervenția chirurgicală. Au fost câteva luni incredibil de grele pentru întreaga noastră familie, dar am avut o echipă medicală fantastică care s-a ocupat foarte bine de mine, pentru care sunt foarte recunoscătoare."

„În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și la momentul respectiv, s-a crezut că afecțiunea mea nu era canceroasă. Operația a fost un succes. Cu toate acestea, teste după operație au descoperit că cancerul a fost prezent. Echipa mea medicală mi-a recomandat, prin urmare, să urmez un tratament cu chimioterapie preventivă și acum sunt în stadiile incipiente ale acestui tratament.”

"A fost un șoc uriaș"

"Și, desigur, acest lucru a fost un șoc uriaș, iar William și cu mine am făcut tot ce am putut pentru a procesa și gestiona aceasta în privat în interesul familiei noastre tinere. După cum vă puteți imagina, acest lucru a durat ceva timp. Mi-a luat timp să mă recuperez de la o intervenție chirurgicală majoră pentru a începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei, și să îi asigurăm că o să fie bine.

La fel cum le-am spus: sunt bine și devin mai puternică în fiecare zi concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să vindec; în mintea, corpul și spiritul meu. A avea pe William alături este o sursă mare de confort și asigurare. La fel de mult ne înseamnă și dragostea, sprijinul și bunătatea arătate de atât de mulți dintre voi. Înseamnă atât de mult pentru amândoi.

Ne dorim să înțelegeți că, ca familie, avem acum nevoie de timp, spațiu și intimitate în timp ce îmi termin tratamentul. Munca mea mi-a adus întotdeauna un profund sentiment de bucurie și aștept cu nerăbdare să mă întorc când voi putea, dar acum trebuie să mă concentrez pe recuperare completă."

"Mă gândesc și la toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer"

Chiar și în mijlocul propriei sale dureri personale, a existat un mesaj pentru cei care suferă de cancer: "În acest moment, mă gândesc și la toți cei ai căror vieți au fost afectate de cancer. Pentru toți cei care se confruntă cu această boală, în orice formă, vă rog să nu pierdeți credința sau speranța. Nu sunteți singuri."

Un purtător de cuvânt al prințesei a declarat: „Nu vom împărtăși alte informații medicale private. Prințesa are dreptul la intimitate medicală, la fel ca noi toți.”

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al ei a confirmat: „Prințesa este acum pe un traseu de recuperare, după ce a început un tratament cu chimioterapie preventivă... la sfârșitul lunii februarie.”

Palatul nu va confirma cât timp este de așteptat să dureze tratamentul ei și a cerut mass-media și publicului să nu facă speculații."

"Prințesa are dreptul la intimitate medicală, la fel ca noi toți”

De asemenea, s-a spus că nu va confirma unde va face tratamentul, un purtător de cuvânt adăugând: „Nu vom împărtăși alte informații medicale private. Prințesa are dreptul la intimitate medicală, la fel ca noi toți.”

Întrebat când i-au dat medicii știrea prințesei, un purtător de cuvânt a explicat: „Odată ce testele postoperatorii au fost finalizate și rezultatele au fost revizuite.”

Ei au adăugat: „Prințesa a dorit să împărtășească această informație când ea și Prințul au simțit că este momentul potrivit pentru ei ca familie.”

O sursă a declarat că au fost „câteva luni incredibil de grele pentru întreaga familie” și a fost important pentru prințesă să accepte diagnosticul ei, să se recupereze de la intervenția chirurgicală și să înceapă traseul ei spre recuperare.

Pe durata acestui interval, copiii cuplului au fost prioritatea ei.

Se înțelege că William și Kate au dorit să își informeze copiii într-un moment potrivit pentru ei și să le permită să înțeleagă și să proceseze știrea înainte ca aceasta să devină publică.

Având în vedere că copiii au terminat școala Lambrook astăzi pentru vacanța de Paști, au decis că acum este momentul potrivit pentru a împărtăși declarația.

Sursele spun că îngrijorarea lor recentă, în ciuda speculațiilor globale și de pe rețelele de socializare, a fost să pună sănătatea Catherinei și a copiilor lor pe primul plan.

Se pare că Catherine este hotărâtă să își continue rutina normală, pe care o consideră o parte importantă a recuperării ei, și a cerut ca oamenii să îi respecte intimitatea.

Cu toate acestea, s-a confirmat că familia nu va merge la biserică la Windsor de Paști.

"Cerem ca intimitatea familiei să fie respectată"

Palatul Kensington a declarat că înțeleg interesul la nivel mondial pe care îl va genera anunțul prințesei, dar au subliniat că vor oferi actualizări doar atunci când există ceva semnificativ de spus pentru a permite ei să își continue tratamentul în privat.

Un purtător de cuvânt a declarat: „Altețele lor Regale înțeleg interesul pe care această actualizare îl va genera și sunt recunoscătoare pentru sprijinul public pe care l-au primit pe durata acestei perioade. Palatul Kensington va furniza informații, atunci când va fi momentul potrivit, iar Prințesa va putea să își reia munca și îndatoririle sale. Între timp, am dori să cerem ca intimitatea familiei să fie respectată.“

Un purtător de cuvânt a declarat: „Prințul va continua să echilibreze sprijinirea soției și a familiei și menținerea îndatoririlor sale oficiale așa cum a făcut de la începutul anului.“

O sursă a subliniat că aceasta a fost o perioadă dificilă pentru familia Wales. William s-a concentrat pe sprijinirea soției și a copiilor, continuând totuși să își îndeplinească angajamentele și munca, și este extrem de recunoscător pentru sprijinul primit din partea publicului.

Prințesa va rămâne în afara atenției publice pentru moment.

Palatul Kensington a declarat: „Prințesa va reveni la îndatoririle oficiale când va fi autorizată să facă acest lucru de către echipa sa medicală. Este concentrată pe recuperarea completă.“

Se înțelege că ar putea fi dornică să participe la evenimente atunci când se simte capabilă, conform sfaturilor medicale. Orice evenimente publice inițiale nu vor semnala neapărat o revenire la o programare publică regulată.

Se speră acum că speculațiile în jurul prințesei se vor opri, au spus asistenții, scrie Dailymail.

Specialistul care a stabilit cele două tipuri de cancer de care poate suferi prințesa Kate
23.03.2024 10:29 - Specialistul care a stabilit cele două tipuri de cancer de care poate suferi prințesa Kate
Prinţesa de Wales, Catherine, soţia prinţului moştenitor al Marii Britanii, a dezvăluit vineri că a fost diagnosticată cu cancer şi că se află în primele etape ale tratamentului...
Marea Britanie este în șoc, după anunțul prințesei Kate. Mesajele de sprijin din întreaga lume nu se mai opresc
23.03.2024 08:54 - Marea Britanie este în șoc, după anunțul prințesei Kate. Mesajele de sprijin din întreaga lume nu se mai opresc
După săptămâni de zvonuri şi speculaţii, Marea Britanie este în stare de şoc sâmbătă după ce prinţesa Kate a dezvăluit că suferă de cancer, deja numeroase persoane salutând curajul...
În ce constă tratamentul pe care Kate, prințesa de Wales, l-a început deja. "Vedem din ce în ce mai multe persoane de 40 de ani cu cancer"
23.03.2024 07:42 - În ce constă tratamentul pe care Kate, prințesa de Wales, l-a început deja. "Vedem din ce în ce mai multe persoane de 40 de ani cu cancer"
Starea de sănătate a prinţesei de Wales a Marii Britanii a stârnit suspiciuni și îngrijorare în ultimele săptămâni. Aceasta a declarat vineri, 22 martie, într-o înregistrare video,...
Reacția Regelui Charles, după diagnosticul crunt primit de prințesa Kate. Ambii suferă de aceeași boală
22.03.2024 22:43 - Reacția Regelui Charles, după diagnosticul crunt primit de prințesa Kate. Ambii suferă de aceeași boală
Regele Charles al Marii Britanii s-a declarat mândru de prinţesa de Wales, Kate, pentru curajul de a vorbi despre tratamentul său, după ce s-a descoperit prezenţa cancerului în urma recentei...
Kate Middleton a dezvăluit că are cancer: "Ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei" VIDEO
22.03.2024 20:12 - Kate Middleton a dezvăluit că are cancer: "Ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei" VIDEO
Prințesa Țării Galilor a anunțat vineri, 22 martie, că a fost diagnosticată cu cancer la vârsta de 42 de ani și face chimioterapie. Într-un mesaj video profund emoționant, filmat la...
#Kate Middleton, #cancer, #anunt , #stiri vedete