Peste un milion de euro pentru o rochie purtată de Lady Diana FOTO

Miercuri, 20 Decembrie 2023, ora 12:14
1446 citiri
Peste un milion de euro pentru o rochie purtată de Lady Diana FOTO
Lady Diana FOTO facebook

Impresionanta rochie de seară din catifea, un model cu umeri mari, tipic anilor 1980 şi purtată doar de două ori de prinţesa Diana, a fost vândută la Julien's Auctions din Hollywood pentru 1.148.080 de dolari, depăşind estimarea de 100.000 de dolari.

Aceasta a stabilit un record ca fiind cea mai scumpă rochie purtată vreodată de Diana. Recordul a fost deţinut anterior de o rochie din 1991, realizată de Victor Edelstein, care a fost vândută în ianuarie pentru 604.800 de dolari.

Rochia, care aminteşte de cerul nopţii, are broderii metalice cu stele realizate de designerul Jacques Azagury. Diana a purtat mai multe piese ale creatorului de modă marocano-britanic în perioada în care a făcut parte din familia regală. Piesa de colecţie prezintă, de asemenea, o fustă din organza albastru regal, legată cu o eşarfă mare şi o fundă, despre care se crede că este un indiciu al dragostei ei pentru balet, în special pentru English National Ballet.

Prinţesa Diana a purtat pentru prima dată rochia în stil balerină cu talie joasă în 1985, la Florenţa, Italia, la o cină în timpul unui turneu regal cu Prinţul Charles şi din nou la Orchestra Simfonică din Vancouver în 1986.

La începutul acestui an, un pulover de lână excentric decorat cu oi albe şi o singură oaie neagră a stabilit un record atât pentru cel mai scump pulover vândut vreodată la licitaţie, cât şi pentru cel mai mare preţ plătit pentru o piesă de îmbrăcăminte care nu este o rochie purtată de Diana, ajungând la 1,14 milioane de dolari la Sotheby's New York.

Un alt obiect decorat de Diana din cadrul vânzării, o bluză din sifon pe care aceasta a purtat-o pentru portretul de logodnă din 1981, a ajuns la 381.000 de dolari, de peste patru ori mai mult decât estimarea de 80.000 de dolari. Bluza de culoare roz pal are un guler cu volane şi pliuri.

Alte articole purtate de celebrităţi din vânzarea Julien's, care s-a încheiat duminică, au inclus o rochie fără mâneci purtată de Gloria Swanson în filmul clasic "Sunset Boulevard" din 1950, o rochie Givenchy purtată de Audrey Hepburn în comedia "Charade" din 1963 şi o rochie marinărească a Barbrei Streisand dintr-o emisiune TV specială din anii 1960 intitulată "My Name Is Barbra".

Pas important pentru realizarea unui nou lot din Autostrada Unirii. În cât timp va fi gata și ce lungime va avea FOTO
Pas important pentru realizarea unui nou lot din Autostrada Unirii. În cât timp va fi gata și ce lungime va avea FOTO
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri, 26 aprilie, lansarea licitației pentru un nou lot al A8 (Autostrada Unirii). Potrivit anunțului făcut pe Facebook, CNAIR a...
Se caută constructori pentru Magistrala 4 a metroului bucureștean. Cât va costa și în câți ani ar trebui să fie gata
Se caută constructori pentru Magistrala 4 a metroului bucureștean. Cât va costa și în câți ani ar trebui să fie gata
Magistrala 4 (M4) a metroului bucureștean a ajuns în faza de căutare/găsire a constructorilor. Astfel, procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia acesteia, tronsonul dintre Gara...
#lady Diana, #rochie, #vinzare, #un milion de euro, #licitatie , #stiri life style