Lazaroiu: Cresterea salariilor de la 1 ianuarie 2012 e posibila, dar nu stim ce se va intampla

Miercuri, 17 August 2011, ora 23:55
1386 citiri
Lazaroiu: Cresterea salariilor de la 1 ianuarie 2012 e posibila, dar nu stim ce se va intampla

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, spune ca Guvernul si-ar dori ca salariile bugetarilor sa revina in 2012 la nivelul de dinaintea taierilor, dar situatia internationala este atat de tulbure incat niciun om responsabil nu poate sa sustina in prezent ca acest lucru se va intampla cu certitudine.

"Neliniste e in toata lumea, nu numai in Romania. Pietele financiare si-au pierdut o buna parte din incredere. Nu pot sa spun cu certitudine ca vor fi refacute salariile la nivelul anului 2010(...) desi asta isi doreste toata lumea, sa ne intoacem la salarii asa cum erau inainte de taiere", a declarat Lazaroiu la Realitatea TV.

Ministrul a subliniat ca "intreaga lume e cuprinsa de incertitudini" si ca Romania nu e singura, depinde foarte mult de economiile altor tari.

"Cresterea de la 1 ianuarie 2012 e posibila, dar nu stim ce se va intampla in lunile urmatoare in tarile europene si ma refer in special la Grecia, dar nu numai(...) Noi o sa stim cu probababilitate mai mare dupa ce facem bugetul pe anul viitor, daca si trimestrul 3 o sa mearga la fel de bine, adica daca vom avea o crestere semnificativa, (...)Daca incasarile cresc la buget, abia atunci vom putea sti daca se vor recupera salariile anul viitor", a mai explicat ministrul, precizand ca nici cei mai buni economisti nu pot anticipa ce se va intampla cu Grecia, Italia sau Spania.

Sebastian Lazaroiu a mai afirmat ca "lumea e in schimbare, ne indreptam spre o alta ordine, in special pe pietele finaciare, dar nu numai, ci si ca ordine institutionala", de aceea "niciun om responsabil, cu capul pe umeri" nu poate sa excluda scenariul potrivit caruia salariile bugetarilor nu vor creste in 2012.

"Romania s-a salvat!", a mai afirmat ministrul Muncii, aratand spre tari precum Italia, sau Spania si explicand ca, daca Germania si Franta isi incetinesc cresterea, exporturile Romaniei vor scadea si atunci politicienii trebuie sa se gandeasca cum vor mai fi platite salariile si pensiile peste 2-3 ani si sa nu cedeze impulsurilor de a majora salariile in an electoral.

Vom taia din ajutoarele sociale pentru saracii inchipuiti

In ceea ce priveste cotroalele efectuate in dosarele de ajutor social, ministrul a spus ca a descoperit ca acest sistem de acordare a ajutoarelor este un adevarat "mecanism de frauda electorala cu borderou".

Lazaroiu a afirmat ca va propune cateva modificari legislative la inceputul sesiunii parlamentare, pentru ca vrea sa schimbe "regulile jocului" si sa intareasca controlul. In opinia sa, Opozitia ar trebui sa fie extrem de interesata de subiect si sa il sustina.

"Sprijiniti-ma si va promit ca in 2012 o sa avem mult mai putina mita electorala legala data prin bugetul asistentei sociale", le-a transmis Lazaroiu parlamentarilor Opozitiei, aratandu-se hotarat sa taie din "ajutoarele pentru saracii inchipuiti".

Citeste si:
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo. Ce motiv invocă autoritățile
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a semnalat, joi, 23 septembrie, că există riscul să fie închis centrul de vaccinare de la Romexpo, în urma respingerii proiectului de rectificare...
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Premierul Cîțu, despre rezultatul alegerilor din USRPLUS: ”Este o penalizare pentru cei care au ieșit de la guvernare şi s-au alăturat celor de la AUR”
Florin Cîţu a declarat, joi, 23 septembrie, la Râmnicu Vâlcea, despre rezultatul alegerilor din USR PLUS, afirmând că este o ''penalizare'' pentru cei care au ieșit de la guvernare. "În...
Sursa: Ziare.com