Ziare.com

Orban: Romania nu poate trimite cereri de rambursare pentru patru programe UE

de Camelia Sisea
Marti, 03 Iulie 2012, ora 21:34

   

Niciun program operational nu este suspendat in prezent, desi Romania nu mai poate trimite cereri de rambursare pentru patru programe, in contextul in care Comisia Europeana va desfasura in perioada mai multe misiuni de audit, a declarat Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Comisia Europeana desfasoara in perioada 5-17 iulie, la Bucuresti, patru misiuni de audit privind patru programe operationale, in urma carora va decide daca vor fi sau nu suspendate platile catre Romania.

"Asteptam ca un rezultat clar din partea Comisiei Europene sa apara in urmatoarea saptamana. In momentul de fata, in ceea ce priveste fondurile structurale si de coeziune, niciun program operational nu este suspendat", a declarat Leonard Orban, adaugand ca o decizie privind o eventuala suspendara va putea fi luata in urmatoarele saptamani.

De asemenea, potrivit oficialului, Comisia va lua o decizie legata de inlaturarea completa sau partiala a corectiilor financiare preventive.

Leonard Orban a precizat ca, incepand cu 1 iulie, Romania nu mai poate trimite cereri de rambursare pentru cele patru programe pe perioada desfasurarii misiunilor de audit, specificand ca cererile de rambursare se trimit o data sau de doua ori pe luna

Cele patru programe operationale vizeaza sectorul regional, de mediu, de transport si de competitivitate.

Totodata, el a confirmat au fost sistate cererile de rambursare si pentru POSDRU, existand in acest caz un prim proiect de raport.

"In momentul de fata avem un prim proiect de raport in limba engleza, urmeaza sa se primim pana la sfarsitul lunii raportul in romana. Va incepe o procedura de conciliere care dureaza aproximativ doua luni, o decizie ce o asteptam in septembrie", a adaugat el.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2528 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un bleg numit si-apoi pastrat ca si ministru! De ce?

Pentru ca-i bleg si are multe, multe, din caracterul unui frate bandit!

 

baaaa macmeati comentariul

a-ti facut romania praf si acu vreti bonifictie ?
zece la pedindos firea-ti voi sa fiti ...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor