CFR anunță că a lansat șase licitații totale de peste 550 de milioane de lei pentru modernizarea a șase stații. Care sunt acestea

Joi, 06 Iulie 2023, ora 16:22
2627 citiri
CFR anunță că a lansat șase licitații totale de peste 550 de milioane de lei pentru modernizarea a șase stații. Care sunt acestea
Gara de Nord va fi și ea modernizată FOTO Hepta

De la începutul anului şi până în prezent, CFR SA a lansat 6 licitaţii, în valoare totală de 556,66 milioane lei (fără TVA), prin Programul Transporturi, pentru modernizarea a 6 staţii CF.

Printre cele șase stații se regăsesc Gara de Nord (etapa I), Sinaia, Buşteni, Videle, Ploieşti Vest, aflate în etapa de evaluare oferte, şi Paşcani, care are termen pentru depunere/deschidere oferte pe 10 august 2023”.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări de Modernizare a staţiei CF PAŞCANI, investiţie în valoare de 33,98 MILIOANE lei, fără TVA, finanţată din fonduri nerambursabile prevăzute în PROGRAMUL TRANSPORTURI (PT). De la începutul anului şi până în prezent, CFR SA a lansat 6 licitaţii, în valoare totală de 556,66 milioane lei (fără TVA), prin Programul Transporturi, pentru modernizarea a 6 staţii CF: Gara de Nord (etapa I), Sinaia, Buşteni, Videle, Ploieşti Vest, aflate în etapa de evaluare oferte, şi Paşcani, care are termen pentru depunere/deschidere oferte pe 10 august 2023”, anunţă compania într-un comunicat.

Potrivit CFR SA, modernizarea Gării Paşcani include ample lucrări de reabilitare şi consolidare a celor 3 corpuri ale clădirii (corp central şi 2 corpuri laterale), reorganizarea spaţiilor interioare, prin amenajarea zonelor aferente serviciilor destinate publicului călător, spaţii comerciale, spaţii de exploatare feroviară, precum şi a zonei exterioare care include înălţarea şi lărgirea peronului principal, amenajare unei treceri pietonale, rampe şi benzi tactile pentru persoanele cu dizabilităţi, sistem modern de iinformare a publicului călător şi amenajarea unei parcări în faţa gării.

Principalele lucrări de modernizare a staţiei constau în consolidarea şi modernizare clădire de călători (corp central şi cele 2 corpuri laterale), amenajare şi recompartimentare spaţiilor pentru publicul călător, a spaţiilor comerciale şi de exploatare; refacerea peronului din faţa clădirii de călători, care va avea o lungime de 250 m şi lăţime de 6 m, inclusiv copertine pe zona centrală şi parţile laterale; facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi - rampe şi marcaje tactile; realizarea unei treceri la nivel pietonale, în capătul X al staţiei, sistem modern de informare a publicului călător, sistem modern de iluminat peron principal etc.

”Prin implementarea acestui important program de investiţii, staţia de cale ferată PAŞCANI va fi modernizată în conformitate cu parametrii tehnici prevăzuţi de standardele şi legislaţia europeană/internaţională în vigoare. Durata aferentă proiectării şi execuţiei lucrărilor este de 25 de luni (6 luni pentru elaborarea proiectului, 4 luni verificare şi aprobare documentaţii aferente proiectului tehnic, 18 de luni pentru execuţie, 1 lună pentru recepţia la finalizarea lucrărilor), iar perioada de garanţie a obiectivului este de 60 de luni. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10.08.2023, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceaşi zi, la ora 15:00”, precizează CFR SA.

Anunţul de participare la procedura de licitaţie deschisă, conţinând informaţii asupra modului de desfăşurare a procedurii, precum şi documentaţia de atribuire, sunt disponibile în Sistemul electronic de Achiziţii Publice (S.E.A.P)

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#licitatii CFR, #modernizare Gara de Nord, #modernizare gari , #CFR