Sedentarismul te poate lasa fara urmasi

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 19:51
2475 citiri
Sedentarismul te poate lasa fara urmasi

Lipsa de activitate si timpul petrecut pe canapea, in fata televizorului, pot lasa barbatii fara urmasi, avertizeaza oamenii de stiinta.

Un studiu recent realizat la Harvard a aratat ca un astfel de stil de viata duce la o reducere considerabila a cantitatii si calitatii spermei, relateaza Medical Daily.

In cadrul cercetarii, 189 de barbati, studenti la o universitate din New York, au fost intrebati cate ore petrec saptamanal in fata televizorului si cat exercitiu fizic fac. Fiecare dintre participantii la studiu a predat si cate o mostra de sperma, care a fost analizata.

Oamenii de stiinta au concluzionat ca exista o stransa legatura intre stilul de viata si cantitatea de sperma, precum si calitatea acesteia, in sensul ca cu cat baratii sunt mai putini activi, cu atat si cei doi indicatori amintiti scad. Concret, barbatii activi, care petreceau circa 15 ore pe saptamana facand sport, aveau o cantitate de sperma si o calitate a acesteia cu 75% mai mare decat cei care erau sedentari.

Cei care petrec in fata televizorului cel putin 20 de ore pe saptamana incep sa sufere deja la capitolul fertilitate, putand sa aiba probleme pe viitor.

Cei care au realizat studiul sunt de parere ca de vina pentru aceasta concluzie este caldura, proprie serilor comode pe canapea, care afecteaza negativ sperma. Spermatozoizii prospera cand temperatura nu e mare.

#barbati sedentarism sperma, #barbati infertilitate cauze, #stat televizor infertilitate , #barbati