Cum mai poti folosi cuptorul cu microunde

Sambata, 20 August 2011, ora 08:40
9077 citiri
Cum mai poti folosi cuptorul cu microunde

Toata lumea are un cuptor cu microunde in bucatarie, dar cei mai multi il folosesc doar pentru a incalzi mancarea, fara sa banuiasca cate alte lucruri interesante mai pot face.

Cu putina imaginatie, insa, acest aparat se va transforma intr-un real ajutor:

- dezinfectezi buretii de bucatarie: conform Real Simple Magazine, daca ai spalat un vas in care ai gatit peste si buretele miroase destul de urat acum, nu este nevoie sa-l arunci. Afunda-l in apa cu otet sau zeama de lamaie si apoi incalzeste-l la cuptor pentru un minut. Astfel vei elimina microbii si mirosul.

- gateste o cina intreaga in 10 minute: si nu este vorba doar de produse semipreparate, ci de somon cu legume gatite la abur si piure de cartofi. Pentru toate aceste bucate poti folosi cuptorul, micsorand timpul in care vor fi gata la o treime. Trebuie doar sa tii minte ca din cand in cand este bine sa amesteci, pentru a mentine caldura repartizata in mod egal.

- dezinfectezi tocatoare din plastic: speli bine suprafata, o freci cu o lamaie taiata pe jumatate si apoi o tii in cuptorul ci microunde pentru 1 minut.

- inmoi zaharul brun: pui zaharul intr-un recipient si adaugi cateva picaturi de apa, incalzind la o temperatura medie pentru 10-20 de secunde;

- decristalizezi mierea: trebuie doar sa descoperi borcanul si sa o incalzesti la putere medie pentru 30-60 de secunde;

- ajuti blaturile sa creasca: in mod normal, unui blat de prajitura in care ai pus drojdie ii va lua cam o ora sa creasca, dar in cuptor poti face acest lucru in doar 15 minute. Pune aluatul intr-un bol mare si acopera-l cu un capac de plastic. Pune in cuptor un pahar cu 250 ml de apa si foloseste putere minima. Incalzeste 3 minute si lasa oprit 3, apoi incalzeste inca 3 minute si mai asteapta cu aparatul oprit 6 minute. Vei vedea ca este gata compozitia.

- incalzeste produse cosmetice: mastile de par sau de fata pe care le-ai tinut in frigider ar trebui sa fie calde, pentru a intra in pori si a fi eficiente. Tine-le 10-20 secunde in cuptor si vor fi tocmai bune de folosit.

- stoarce mai mult suc din fructe: acestea sunt greu de stors cand le scoti direct din frigider, dar incalzindu-le cateva secunde, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei, vei obine mult mai mult suc.

- prajeste samburi de migdale si seminte de pin, tinandu-le in aparat cate un minut, in 4 intervale;

- fa sos de mere: pune intr-un bol mere cojite si tocate marunt si adauga o jumatate de cana de apa, 2 linguri de zahar si o jumatate de lingurita de scortisoara. Acopera totul si incalzeste 8-10 minute.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#cuptor microunde utilizari, #cuptor micounde sfaturi, #cuptor microunde gatit , #bucatarie