Lucruri pe care coafeza ta n-o sa ti le spuna niciodata

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 18:07
8927 citiri
Lucruri pe care coafeza ta n-o sa ti le spuna niciodata

A tunde si friza e o meserie ca oricare alta si presupune doar un anumit gen de studii. Cu toate acestea, femeile tind sa-si confunde coafezele cu psihologi, esteticieni, atribuindu-le acestor specialiste caracteristici pe care acestea nu le au.

Nu degeaba o femeie se simte de-a dreptul neajutorata atunci cand coafeza ei se muta in alta localitate, tara, sau pleaca in concediu.

Tocmai de aceea, mai multe coafeze au fost de acord sa destainuie din problemele cu care se confrunta reporterilor Reader's Digest, sub anonimat, recunoscand ca cele declarate nu le-ar putea spune niciodata in fata clientelor.

1. "Sunt coafeza, nu magician. Pot sa iti ofer coafura lui Gisele Bundchen, dar nu si chipul ei". Poate ca ar fi bine sa ne gandim, deci, de doua ori inainte de a alege o coafura stralucita, dar care nu se potriveste deloc formei fetei noastre.

2. "Vino macar cu 5 minute inainte de programare. Iar daca intarzii, suna inainte. Arata-mi macar putin respect. E vorba de o afacere, nu de o intalnire de placere".

3. "Nu-mi cere sa-ti fac loc in agenda cu programari deja ocupata. As rapi din timpul altor cliente. Nici tie nu ti-ar placea sa fii tratata asa".

4. In scoala, coafezele nu sunt invatate despre negativism sau probleme de personalitate. In niciun caz n-ar trebui sa-ti confunzi coafeza cu psihologul. Cel mult, poti obtine o parere de bun simt, de la un om normal. Iar daca exagerezi, nu mai poti fi sigura nici de onestitatea celor auzite.

5. Unele femei cred ca daca isi pastreaza frizura din liceu, toata lumea va crede ca sunt inca la aceasta varsta. Surpriza: lucrurile nu stau deloc asa. Trecerea anilor nu iarta pe nimeni, iar o coafura care sa incadreze mai bine fata e cea mai potrivita.

6. Atat corpul, cat si parul se schimba o data cu schimbarile hormonale. Daca parul e uscat, fara viata, fragil, casant, nu-si pastreaza forma data la coafor sau culoarea asa cum se intampla pana de curand, mergi la medic. Poate fi vorba despre o sarcina (surpriza!) sau chiar de intrarea la menopauza.

7. Daca vii doar sa-ti tai varfurile sau sa-ti pui la punct coafura, nu minimaliza aceasta operatiune; e nevoie de intreaga atentie, dedicare, pricepere si de timpul coafezei. I-ai spune dentistului tau "e doar un dinte" sau medicului "e doar un picior"?

8. Daca te tunzi peste ocean, afla ca un dolar strecurat persoanei care te samponeaza este jignitor, de domeniul trecutului. O atentie pe acele taramuri trebuie sa fie de minim 3 dolari, crescand odata cu lungimea parului.

9. Nu-i spune "Tunde-ma la fel ca data trecuta", decat daca vrei s-o arunci intr-o ceata totala. Media de timp dintre doua vizite la coafor este de 6 pana la 8 saptamani, perioada in care pe acolo trec sute de cliente. Daca data trecuta ai venit cu o poza, ia-o din nou in geanta si arat-o.

10. "De ce crezi ca a tunde un copil ar trebui sa coste mai putin decat daca te-as tunde pe tine? Copiii nu stau potoliti pe scaun. Copiii lovesc. Este o experienta foarte intensa".

11. Sa stai in picioare intrega zi, inarmata cu foarfece si uscatoare de par, nu e simplu si mai toate coafezele vad asta pe propria piele: artrita si pierderea partiala a auzului.

12. "Vedem femeile in cel mai prost moment al lor" (ceea ce e mai dureros chiar pentru barbati). Parul e ud, machiajul lipseste cu desavarsire sau e intins pe toata fata.

"Clientele nu prea au dupa ce sa se ascunda. Poate acesta este motivul pentru care ne spun totul", inclusiv ce se intampla in propriul dormitor. Poate asa se explica de ce multi dintre hair-stylistii de gen masculin sunt gay.

A.S.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#secrete coafor, #coafeza, #hair stylist, #meserie hair stylist, #Frizuri, #coafura , #coafuri