Oamenii urati: cazuri celebre de discriminare (Galerie foto)

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 16:06
20347 citiri
Oamenii urati: cazuri celebre de discriminare (Galerie foto)

Cu toate ca egalitatea de tratament este un drept garantat de Constitutiile tuturor tarilor democratice, discriminarea continua sa se manifeste si in cele mai dezvoltate societati ale lumii. Astfel, numeroase persoane sunt excluse, marginalizate, private de drepturi sau doar tratate diferit, dintr-un motiv total neintemeiat.

In timp ce unii sunt discriminati pe criterii legate de orientarea sexuala, apartenenta religioasa sau etnica, altii sunt marginalizati pentru felul in care arata. Daca de cele mai multe ori oamenii urati sunt exclusi sau marginalizati, exista si cazuri in care acestia sunt discriminati pozitiv, adica li se ofera niste beneficii nemeritate pentru a compensa, intr-un fel, neajunsurile cauzate de felul in care arata.

Odee a realizat o lista cu cele mai controversate cazuri de discriminare pozitiva sau negativa.

Agentiile de modeling care recruteaza oameni urati

Dell, barbatul din poza de mai jos este fotomodel profesionist. Cu toate ca fizicul sau nu este unul de invidiat, acest lucru este numai in avantajul sau. El si-a cedat serviciile unei agentii de fotomodele interesata de persoanele cu trasaturi fizice neobisnuite.

Si-a dat sotia in judecata pentru ca i-a facut un copil urat

Desi se spune ca toti copiii sunt frumosi, un chinez a vrut sa se asigure ca bebelusul sau va arata bine, asa ca si-a luat o sotie extrem de aratoasa. Ceea ce nu stia el este ca frumusetea consoartei sale este una fabricata cu bisturiul, intrucat aceasta isi facuse nenumarate operatii estetice in acest scop. Atunci cand i s-a nascut bebelusul, chinezul nu a fost multumit de felul cum arata, asa ca si-a dat sotia in judecata si a obtinut despagubiri in valoare de 120.000 de dolari.

Casatoriile intre urati si frumosi ar putea fi interzise de Biserica Anglicana

Biserica Angliei promite ca va analiza mai bine gradul de potrivire dintre cei care solicita sa fie cununati religios, luand in calcul si potrivirea fizica. Reprezentantii bisericii sustin ca mariajul este un lucru sacru si ca vor sa evite destramarea cuplurilor. Cum infatisarea e importanta, ea poate constitui la un moment dat pretext de divort.

Site-ul de dating pentru oameni frumosi

Site-ul de dating beautifulpeople.com este destinat socializarii dintre persoanele atragatoare. La un moment dat, un fost angajat s-a razbunat si a adunat 30.000 de oameni urati, facand astfel incat profilurile lor sa apara pe site. In cele din urma, banuind ca ceva e in neregula, conducerea agentiei matrimoniale online a trimis cate un email celor 30.000 de oameni, prin care acestia erau anuntati ca acele conturi vor fi inchise, deoarece titularii nu sunt indeajuns de frumosi.

Ulterior, reprezentantii site-ului au sustinut ca, in realitate, a fost vorba despre un virus care a permis inregistrarea unor utilizatori care sa compromita imaginea platformei.

Banca de sperma pentru donatori frumosi

Acelasi site de dating pentru oameni frumosi le ofera acum utilizatorilor si posibilitatea de a dona sperma, aceasta urmand sa fie folosita de persoanele care vor sa-si imbunatateasca linia ereditara. Astfel, banca de sperma ofera clientilor posibilitatea sa-si aleaga cum vor sa arate viitorul copil, ghidandu-se dupa trasaturile donatorilor.

Uratii din Marea Britanie si-au facut propriul site de dating

In anul 2010, in Marea Britanie s-a lansat primul site de intalniri pentru oameni urati. Inregistrarea persoanelor dragute sau atractive este interzisa pe TheUglyBugBall. Creatorul site-ului a pornit proiectul de la ideea ca, desi jumatate dintre britanici sunt urati, nimeni nu s-a gandit sa le ofere si lor posibilitatea sa isi gaseasca jumatatea.

Restaurantul care le ofera mancare gratuita uratilor

Proprietarul unui local din Denver s-a gandit sa vina cu o oferta inedita pentru oamenii cu care natura nu a fost tocmai generoasa. Asa ca a pus un afis mare in fata restaurantului sau, prin care anunta ca "Uratii mananca gratuit astazi". Proprietarul sustine ca nimeni nu s-a aratat vreodata deranjat de oferta sa.

Uratenie de Cartea Recordurilor

In anul 2010, Anne Woods, o femeie de 62 de ani din Marea Britanie, a intrat in Cartea Recodurilor pentru felul in care arata, fiind desemnata cea mai urata din lume. Aceasta se simte onorata de incadrare si spune ca a mai castigat si alte concursuri de uratenie pana acum.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#oameni urati discriminare, #discriminare aspect fizic, #discriminare persoane urate, #discriminare pozitiva negativa urati , #frumusete