Copiii, moartea unei casnicii fericite

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 13:52
3068 citiri
Copiii, moartea unei casnicii fericite
Foto: TopNews

Cercetatorii americani au studiat timp de opt ani impactul nasterii unui copil asupra vietii de cuplu, concluzia fiind ca aparitia copiilor aduce nefericire intr-o casnicie.

Studiul realizat de cercetatorii de la Universitatea din Denver realizat pe parcursul a opt ani pe 218 cupluri arata ca 90% dintre parinti au fost mai nefericiti, dupa ce s-a nascut primul copil, potrivit LiveScience.

"Cuplurile care nu au copii pot fi nefericite si casnicia intampina obstacole pe termen lung, insa atunci cand apar copiii, lucrurile se deterioreaza si mai mult, in special in perioada de adaptare, imediat dupa nastere", spune Scott Stanley, profesor de psihologie.

Un alt studiu, realizat in 2006, arata ca parintii sunt mai deprimati decat adultii fara copii.

Se mai arata ca acele cupluri care au locuit impreuna inainte de casatorie au mai multe probleme decat cele care au locuit separat. De asemenea, parintii care au avut o situatie familiala dificila, cu parinti divortati sau care se certau des, au avut mai multe probleme.

Cu toate acestea, unele cupluri au sustinut ca relatia lor s-a intarit dupa nastere. Acestia insa erau casatoriti de multa vreme sau aveau bani mai multi.

In momentul in care se naste un copil, partenerii petrec de trei ori mai putin timp impreuna si au de trei ori mai multe probleme pe cap.

Calitatea vietii in cazul cuplurilor casatorite creste numai dupa ce copiii s-au facut mari si pleaca de acasa, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Nebraska, publicat in ianuarie.

Copiii nu strica totul insa: sentimentul familial si senzatia ca un cuplu construieste ceva impreuna poate aduce multe satisfactii. Acest sentiment se obtine insa numai pe termen lung si dupa multe nopti nedormite.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#copiii moarte casnicie , #intalniri