Imbina mobilierul vechi cu elementele de noutate pentru un decor perfect (Galerie Foto)

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 08:07
4298 citiri
Imbina mobilierul vechi cu elementele de noutate pentru un decor perfect (Galerie Foto)

Tendintele in decoratiuni pentru anul 2010 presupun imbinarea de elemente noi, moderne, cu obiectele vechi, peste care anii si-au lasat amprenta.

Daca ai o masa, un ceas sau un tablou de pe vremea bunicii, nu-l arunca! Cu ajutorul imaginatiei il poti reface si il poti integra perfect in decorarea casei tale.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti lasi imaginatia libera si sa incerci sa imbini utilul cu placutul. Nu vei ajunge sa iti transformi casa intr-un magazin de antichitati daca vei sti sa faci un echilibru intre noutatile decorationale si elementele vechi.

De exemplu, daca ai un tablou mostenit, il poti pune intr-un colt special in living, intr-o zona care sa nu fie supraglomerata cu alte obiecte, pentru ca acesta sa nu isi piarda din farmec.

Daca ai o masa din lemn masiv, pe care parintii ti-au dat-o cu drag cand te-ai mutat la casa ta, atunci da-i un strat de lac si amplaseaz-o la locul potrivit, facand din ea un punct central de atentie.

Daca inca nu stii cum poti iti decorezi locuinta in asa fel incat sa nu cada prada kitchului si totusi sa imbini noul cu vechiul, Femme Actuelle iti da cateva sfaturi in acest sens.

"Zestrea" ta a presupus si cateva perne extrem de mari, pe care nu prea stii unde sa le pui? Cumpara o lenjerie de pat de culoare neutra, dar din bumbac, potrivita ca dimensiune, si da-i un nou aspect!

Ca sa ai si elementul de noutate, cumpara pentru camera de zi o canapea cu fotolii in forme geometrice, un design extrem de cautat in acest an.

Pentru o atmosfera primitoare, nu ezita sa tii pe masa flori sau lumanari parfumate.

Masa veche cu sertar, in care bunica isi tinea lucrurile importante, poate deveni utila si pentru tine. Da-i noua infatisare, care sa se asorteze cu nuanta peretilor sau, eventual, vopseste-o in alb pentru a neutraliza designul.

Fata de masa pe care o ai "mostenire" poate fi purtata si acum in momentele importante daca pe ea vei pune si cateva elemente decorative contemporane: betisoare parfumate sau lumanari.

Ceasul nu arata o alta ora atunci fata de cum arata acum, asa ca daca ai un ceas vechi pretuieste-l! Ceasurile sunt, pe langa un obiect util, si un element decorational foarte important si, de ce nu, o bijuterie.

Patul tau este cam vechi? Ce-ar fi sa creezi o atmosfera vesela cu ajutorul unei lenjerii mari si colorate, care sa-i acopere neajunsurile?

Fotoliile copilariei tale pot fi acum refolosite daca le dai o noua "fata", o noua tapiserie, care sa se asorteze cu celelalte elemente decorative.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#decoratiuni casa, #elemente decorative, #mobila veche, #mobilier nou , #intalniri