Designerii se inspira din moda vremurilor "de glorie"

Duminica, 18 Octombrie 2009, ora 18:29
2536 citiri
Designerii se inspira din moda vremurilor "de glorie"

In sezonul de toamna-iarna, designerii de la New York nu mai incerca sa surprinda cu noi tendinte, ci vor sa reuneasca modele si stiluri care au facut senzatie in trecut.

Daca pana acum sferele de influenta erau multiple, in prezent, liniile nu mai surprind prin inovatie ci dau o senzatie de siguranta, datorita unei imbinari armonioase a trecutului cu prezentul.

Femeile care nu se pot incadra intr-un singur stil au acum posibilitatea sa profite de fiecare haina din sifonier si sa o foloseasca in cel mai potrivit mod.

Culorile vibrante, materialele diverse si imprimeurile discrete, toate vor fi potrivite in acest sezon.

Pentru a intelege in ce stil te vei incadra, Tendances de Mode creionaza cateva dintre tendintele ce se vor purta in aceasta iarna.

1. Decupajele din nou la moda!

Designerii au renuntat la fustele mini ispititoare in aceasta iarna, preferand sa reinvie arta de a arata o bucata neasteptata de piele. Si pentru ca picioarele vor fi acoperite mereu cu o pereche de colanti opaci, iar maine cu manusi, seductia se face cu retinere.

Pentru un look urban, creatorii propun un amestec de influente rock si tinute razboinice. Baza o reprezinta corsetele de odinioara, care vor sublia liniile corpului, dar cu rascroieli la gat si cu parti ale pieptului dezgolite.

Rezultatul: mister "en vogue"!

2. De la negru la culori vibrante!

Intre aceste doua tendinte, creatorii de moda incearca sa gaseasca un echilibru, astfel ca, pentru acest sezon, au ales piese vestimentare ultra luminoase. Moda trebuie sa reprezinte un antidot la negura acestor vremuri.

3. Tine lumea pe epoleti!

Ultima data vazuti pe podiumurile de moda in anii '80-'90, epoletii revin in forta in aceasta iarna, fiind mai mult ca niciodata de actualitate.

Sunt insa folositi pentru un aspect mai "casual" si se potrivesc perfect atat cu pantaloni cat si cu fustele din denim sau fustele creion.

4. Protectie urbana!

Criza economica globala a crescut gradul de constientizare in lumea modei, asa ca tendintele nu mai sunt extravagante. Curentul in moda tinde ca hainele sa fie privite mai degraba ca o armura, care are drept scop de a proteja femeia de multiplele probleme ale secolului XXI.

Modul de a va imbraca va va ajuta sa va simtiti mai puternice! Veti avea o imagine rupta parca din Matrix sau din bazele militare din Irak.

5. Indrazneste sa porti auriu!

Daca aurul ramane singura cale pentru investitori de a face profit in vremuri de criza, designerii se axeaza si ei pe articole de imbracaminte si accesorii ce amintesc de sclipirile metalelor nobile.

Dupa hainele din piele, satinul foarte luminos continua sa ramana un material constant in lumea modei. Asociindu-l cu negru sau cu alb veti crea un look de exceptie.

6. Abordari ale viitorului

PETA nu ar fi foarte incantata sa stie ca designerii se folosesc de blanuri naturale, asa ca moda acestui sezon se bazeaza pe blanurile artificiale. Inainte de iarna, investitia intr-o haina de blana este un pariu sigur.

Daca nu o haina de blana in totalitate, macar gulerele si mansetele trebuie sa aiba putina blanita in jurul lor, spun designerii.

7. Carourile sunt inca la moda!

Anuntate ca fiind un succes inca din sezonul de primavara-vara, carourile si impremeurile fac furori si in sezonul rece. Femeile indraznete vor putea asocia aceasta tinuta cu o incaltaminte cu model leopard.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#imbinatie stiluri, #reactualizare stil, #tendinte toamna iarna , #moda