Exista femei care detin "gena divortului"?

Marti, 28 Februarie 2012, ora 22:45
4163 citiri
Exista femei care detin "gena divortului"?

Unele femei sunt predispuse la divort si singuratate, din cauza codului lor genetic, sustin experti din Suedia, care cred ca au identificat "gena divortului".

Studiul efectuat pe 1.800 de femei si partenerii lor, a reliefat faptul ca doamnele care mostenesc aceste gene au sanse foarte mici de a se casatori, si interelationeaza mult mai greu cu barbatii, precizeaza Daily Mail.

Chiar daca se casatoresc acestea prezinta un risc crescut de pana la 50% de a avea o relatie instabila, plina de certuri, comparativ cu femeile care nu poseda aceasta gena.

Conform specialistilor suedezi, gena face ca aceste femei sa posede si proceseze oxitocina, un hormon care are rol determinant in stabilirea relatiilor interumane.

Hormonul este procesat si produs in mod natural de unele femei in timpul nasterii si al alaptarii, asigurand si stabilirea unei legaturi mult mai profunde intre mama si bebelus. Se pare ca ar exista si o legatura intre procesarea oxitocinei si autism.

Pe o perioada de 5 ani cat s-a desfasurat studiul, suedezii au analizat familii si parteneri aflati in relatie de cuplu, ei observand ca femeile care detin aceasta gena au avut dese crize maritale sau de convietuire foarte grave. Partenerii lor au fost mai putin satisfacuti de relatie in comparatie cu cuplurile normale martor luate in calcul.

Profesorul Hasse Walum, coordonatorul echipei de cercetare, a afirmat ca s-au descoperit dovezi care arata ca oxitocina, joaca un rol important in stabilirea legaturilor intre oameni, precizand in acelasi timp ca variatiile genei receptorului de oxitocina, inflenteaza foarte puternic relatia dintre parteneri.

Aceeasi echipa de cercetatori au identificat acum 4 ani, varianta masculina a genei divortului, in cazul barbatilor, creierul consuma vasopresina substanta care afecteaza accesibilitatea acestora de a fi dedicati unei relatii si de a fi fideli partenerelor lor.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#gena divort, #studiu divort, #cauze divort , #relatii