Dragnea, in campanie la Viata Satului: a anuntat ca dubleaza subventiile la tomate si le extinde la alte legume

Duminica, 12 Mai 2019, ora 13:10
8518 citiri
Dragnea, in campanie la Viata Satului: a anuntat ca dubleaza subventiile la tomate si le extinde la alte legume
Foto: captura TVR

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, duminica, la emisiunea "Viata Satului" de la TVR 1, mai multe masuri care vor fi luate in agricultura, printre care dublarea subventiilor la tomate, extinderea programului de subventii si la alte legume, reducerea TVA la 5% la produsele bio si traditioanle romanesti etc.

La emisiune a fost invitat si ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a avut rolul sa ii tina isonul lui Liviu Dragnea, confirmandu-i declaratiile. Atat Daea, cat si realizatoriul emisiunii, jurnalistul Viorel Popescu, i s-au adresat liderului PSD cu "domnule presedinte". Jurnalistul TVR a laudat strategia Guvernului in agricultura. Emisiunea a fost transmisa in direct din comunica Colibasi (Giurgiu) si a avut loc in plina campanie electorala pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 26 mai.

Politicianul a fost prezentat in emisiune ca presedinte al Camerei Deputatilor.

Sursa: TVR 1

Principalele declaratii:

"Vom echilibra raportul dintre rosiile romanesti, legumele in general, cu cele straine. Daca vor intra in tara, vor intra doar legumele gustoase", spune Dragnea.

Liderul PSD anunta fermierii ca trebuie sa-si pregateasca pana in toamna toate actele pentru a primi subventiile pentru anul 2020.

"Pentru cei care vor sa-si infiinteze solarii, am vorbit cu Teodorovici (Eugen Teodorovici- n.red.) si cu doamna prim ministru, la Galati, si elaboram o schema de sprijin pentru credite subventioate sau garantate de stat, pentru o familia care vrea sa-si faca un solar. Investim foarte mult pentru ca este un potential foarte mare", spune Dragnea.

Realizatorul TVR prezinta scrisoarea unui tanar care s-ar fi intors in tara, atras de programele PSD din agricultura.

Sursa: Captura TVR

"Ii transmit lui Doru ca a facut bine ca s-a apucat de aceasta munca, de aceasta afacere. Si sa retina ce am spus, ca se vor dubla suventiile pentru tomate. Bravo tie!", transmite Dragnea.

"Prin acest program au venit 90.000 de tone de tomate in plus. In fiecare an va creste, pana cand piata romaneasca va fi acoperita cu produse romanesti. Rosiile straine nu au niciun gust. Noi avem acest pamant bogat", spune Dragnea.

Realizator TVR: Rosiile sunt bune, dar ridichiile sunt dementiale.

Petre Daea: Toate-s bune.

"Avem poate cel mai bogat pamant din lume in Romania. Domnul Daea s-a speriat prima data cand i-am spus ca trebuie refacut sistemul de irigatii. Era nevoie de un miliard de euro. Sistemul de irigatii poate sa mareasca productia cu 30%, ceea ce inseamna foarte mult pentru fermieri. E o increngatura mafiota a importurilor de legume si fructe", mai declara liderul PSD.

Dragnea insista cu cifre ca Romania este pe primul loc in UE la productia de floarea-soarelui si porumb, in urma programelor derulate de Guvern: am dat subventii la timp, am sprijinit irigatiile.

Dragnea prezinta mai multe fotografii cu instalatiile de irigatii: Va dati seama ce potential are tara asta?

Liviu Dagnea: Cate zeci de miliarde de tone s-au pierdut in Romania? Nu a fost o abordare cu dragoste de pamant, cu dragoste de fermier. Noi vrem sa ajutam fermierul. Potentialul este si mai mare.

Petre Daea: Nu-i atins.

"In strainatate fermierii primesc subventii mai mari decat in Romania. Eu o sa cer si Guvernului, si in Parlament, de la anul, impozitul pe subventii sa fie eliminat", mai spune Dragnea.

TVA, redus

Liderul PSD anunta si ca la produsele bio si traditionale romanesti va fi TVA de 5%, pentru a incuraja aceasta productie.

Dragnea spune ca o alta zona unde o sa se faca schimbari este piscicultura. Catre Daea: Acolo sa mariti viteza. "Cum sa mananci crap din Spania sau caras din Ungaria?"

Petre Daea: Este corect.

Liviu Dragnea: Inainte era Dunarea plina de sturioni. Nu mai avem.

Dragnea anunta ca saptamana viitoare in Parlament se va pune in discutie Legea dublului standard. Potrivit acestuia, cei care vor aduce in Romania produse inferioare calitativ celor din tara lor vor fi amendati: Vor suferi, sa-i usture.

Dragnea vrea un lant de magazine

Liviu Dragnea: In vara asta, sa gasiti locatia primul magazin de produse romanesti. De acolo va incepe constructia primul lant de magazine romanesti.

Petre Daea: Da, domnule presedinte.

Realizator TVR: De cate ori aveti de transmis niste infomatii pentru fermieri, emisiunile Viata Satului si Ferma va sunt la dispoztie. (...) Ne-a ajutat si vremea. Eu am spus ca este dupa sufletul oamenilor.

Liviu Dragnea: Asa este.

#Dragnea rosii, #Dragnea tomate, #Dragnea Viata Satului, #Dragnea agricultura, #Dragnea TVR , #PSD