Cele mai socante lucruri gasite in stomacul unui om (Galerie foto)

Duminica, 27 Iulie 2008, ora 16:12
12899 citiri
Cele mai socante lucruri gasite in stomacul unui om (Galerie foto)

Omul este prin natura sa misterios, enigmatic... ciudat chiar, insa daca am analiza oamenii in functie de ceea ce gasim in interiorul lor, in stomac mai ales, cu siguranta am avea cele mai mari surprize.

Printre cele mai ciudate lucruri gasite vreodata in stomacul unui om se numara un ghem de par de aproape 5 kilograme, bucati de avion, de bicicleta si chiar broaste si soareci vii.

Un ghem de par de 5 kilograme

The New England Journal of Medicine a scris in noiembrie 2007 cum doctorii au scos din stomacul unei americance de 18 ani un ghem de par ce cantarea aproape 5 kilograme dupa ce ea s-a prezentat la urgenta acuzand dureri abdominale acute.

Doctorii au descoperit, folosind o camera video, ca ghemul de par ii ocupa aproape intreg stomacul. Pacienta a recunoscut ca are ciudatul obicei de a-si manca propriul par, o boala numita tricofagie.

Doctorii au incercat intai sa faca mici incizii pentru a indeparta ghemul, insa au decis in cele din urma sa faca o operatie normala pentru a fi siguri ca nu mai ramane niciun fir de par. Fata a parasit spitalul dupa cinci zile si a fost trimisa sa consulte un psihiatru.

Broaste si soareci vii

Chinezul Yang Dingcai spune ca 40 de ani de inghitit broaste de copac si soareci vii l-au ajutat sa evite problemele cu stomacul si l-au facut mai puternic.

El l-a ajutat si pe Jiang Musheng, un batran de 66 de ani din provincia Jiangxi, sa scape de durerile abdominale si tusea pe care le avea de la 26 de ani.

"La inceput Jiang Musheng a ezitat sa manance o broasca vie, dar a facut-o dupa ce a vazut ca Yang Dingcai poate. El a mancat doua fara sa stea mult pe ganduri. Dupa o luna de mancat broaste, durerile abdominale si tusea au disparut complet", scrie Beijing News.

De-a lungul anilor Jiang a adaugat dietei sale soareci, pui de sobolan si broaste verzi. Recordul sau a fost inghitirea intr-o singura zi a 20 de soricei.

20 de bolovani

In 2006, o fata din Foshan, China, a inghitit intr-un moment de furie nu mai putin de 20 de bolovani dupa o cearta cu prietenul ei. Initial ea a crezut ca pietrele vor fi eliminate cand va merge la toaleta, insa ele au ramas intacte la locul lor si in urmatoarele zile.

Mai mult, ea chiar simtea cum pietrele se lovesc una de cealalta in stomac, ceea ce creea dureri si disconfort.

Socata si nestiind ce sa faca, fata a cerut ajutor pe forumul unui spital. Doctorii au sfatuit-o sa se prezinte imediat la spital pentru a i se face radiografiii si a fi, in cele din urma, supusa unei operatii.

Bucati de avion, de bicicleta si asa mai dparte

Michel Lotito este un animator francez faimos pentru faptul ca mananca lucruri nedigerabile. Numele sau de scena este Monsieur Mangetout, adica Domnul Mananca-Tot.

Lotito mananca metal, sticla, cauciuc, biciclete, televizoare sau chiar un avion Cessna 150. Pentru a manca intreg avionul a avut nevoie de doi ani, din 1978 pana in 1980.

Lotito a inceput de mic sa manance obiecte si primul spectacol l-a avut in 1966, insa nu a avut mari probleme cu stomacul, chiar daca anumite materiale ingerate sunt considerate otravitoare.

Se pare ca are un stomac cu peretii de doua ori mai grosi decat ar fi normal, ceea ce-i permite sa manance orice. De asemenea si acizii sai digestivi sunt foarte puternici, astfel ca nu ramane mare lucru din obiectele pe care le inghite.

Piesele magnetice ale unui cub

Un baietel din SUA a inghitit, pe rand, piesele magnetice ale unui cub. Ceea ce este extraordinar, insa, este faptul ca, dupa ce au ajuns in stomac, piesele s-au unit formand din nou cubul.

Arcuri de pat, baterii si furculite

Pentru a castiga o excursie gratuita, oamenii din inchisoare inghit adesea ce gasesc la indemana. Pentru ei, faptul ca ies din celula lor, chiar si pana la spital, merita indurarea oricarei suferinte.

Astfel, ei inghit diverse lucruri, de la arcuri de pat, baterii de ceas si furculite, la ace de siguranta si chei de masina.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
Nu este niciun secret că a te simți confortabil în avion poate fi o provocare. Pasagerii sunt limitați în pozițiile pe care le pot adopta într-un spațiu restrâns. Asta nu a împiedicat...
#stomac, #obiecte, #socante, #avion, #bicicleta, #pietre, #Broaste, #soareci , #ciudat