Ziare.com

Cod secret descoperit in scrierile Bibliei

de George Titus Albulescu
Vineri, 22 Februarie 2013, ora 14:57

   

Cod secret descoperit in scrierile Bibliei
O echipa de cercetatori britanici si americani a descoperit un cod secret in scrierile Bibliei, care dezvaluie lucruri pana acum tainuite cu grija in text. Astfel, mentiunile privind moartea sunt ascunse in mijlocul versetelor, iar cele referitoare la viata apar la inceputul si la sfarsitul acestora.

Cercetatorii spun ca textul Bibliei foloseste sistemul pentru "a ingropa vestile rele", concentrand mentiunile despre moarte in mijlocul cartii, potrivit Daily Mail.

Ascunderea vestilor proaste este o tactica comuna in politica moderna, dar cercetatorii spun ca ea a fost de fapt folosita pentru prima data in Biblie.

Strategia folosita la redactarea Bibliei a fost numita "sandvisul mortii din Geneza".
Echipa care a facut descoperirea este formata din cercetatori de la Universitatea Keele din Marea Britanie si de la Universitatea Amridge din Statele Unite. Oamenii de stiinta spun ca este prima utilizare a acestei tehnici de scriere, cunoscuta ca "o punere in paranteza", cand o tema este intercalata intre doua mentiuni ale altei teme.

"Aceasta este o descoperire importanta pentru istoricii si teologii interesati de Vechiul Testament si arata ca oricine a scris versiunea textului care a fost transmis pana la noi a folosit in mod clar aceasta structura retorica", a spus dr. Grodon Rugg, de la Universitatea Keele.

"Daca acest lucru a fost facut constient sau nu, probabil va ramane un mister", a declarat Rugg.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7837 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Codul Bibliei o veche preocupare

Printre persoanele ilustre care s-au ocupat de descifrarea codului biblic,se afla si Newton.J.M. Keynes, biograful lui Newton, sustine că acest cod a fost o obsesie pentru marele savant, iar cand Keynes a văzut documentele lui Newton a observat ca cea mai mare parte a lucrărilor lui Newton nu se refereau, asa cum se astepta el, la matematică sau la astronomie, ci la teologie ezoterică!
Acele scrieri dezvăluiau faptul că marele fizician era incredintat că in Biblie era ascunsă o profetie a istoriei omenirii. Newton avea certitudinea că Biblia, pe de o parte si, pe de altă parte, chiar intregul Univers, sunt fiecare o complexă criptogramă alcătuită de DUMNEZEU, pe care el dorea să o descifreze.

 

am inteles. S-a folosit in biblie o tehnica "moderna" de comunicare

Dar unde e codul ala secret?

 

E pe

Vine,miine ne mai baga un pic...de cod,la pescarie....in promotie,sa vezi coada la fraieri....

Nu poate fi dezvaluit.

Ponta plagiaza orice.

nu este niciun secret

Toata biblia este cuvintul lui Dumnezeu,si o poate citi cine vrea,si da Dumnezeu spune clar despre moarte in geneza,datorita ca omul a pacatuit(nu a ascultat de porunca lui Dumnezeu si a luat din copacul pe care lea poruncit sa nu manince) a intrat moartea in lume aspra omului si a animalelor,iar asta scrie foarte clar nu exista niciun cod,biblia este scrisa ca oricine o citeste va si intelege,numai ca uni preoti vor sa sugereze ca numai ei o pot descifra ,asa ca daca vreti explicati platiti pe ei,cuvintul lui Dumnezeu este scris pentru tot pamintul nu numai pentru preoti.

newton si 'misteriul' bibliei.

Sunt de acord cu ce spui, nu exisa nici un secret ascuns. Este absurd sa crezi ca in biblie ar fi un oarecare cod secret, dar inteleg de ce Newton avea aceasta impresie.
Am inteles ceva in plus in legatura cu textul bibliei, dar nu-mi permit sa o spun acum.
Cred ca ar fi putin dezamagitor pentru unii credinciosi...oricum nu prea are importanta.

biblicarii total neinteresante

in articolul original e vorba de o singura poveste biblica, Geneza, nu de "scrierile Bibliei". Povestile biblice au fost scrise de autori diferiti de-a lungul a sute de ani si au fost puse impreuna (intre aceleasi coperti) abia in secolul 1 en.

 

Pana la urma, codurile astea care se tot descopera...

...nu se bat cap in cap?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor