Despre viata dupa moarte - experienta unica a unui neurolog american

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 17:04
13787 citiri
Despre viata dupa moarte - experienta unica a unui neurolog american

Doctorul Alexander Eben, profesor de neurologie la Harvard, a trait o experienta cu totul inedita, dupa ce multi ani explica stiintific ca moartea inseamna sfarsitul activitatii fiiziologice si, deci, nimic nu poate urma, in afara de degradarea materialului biologic.

Totusi, in viata doctorului Alexander Eben a intervenit un fapt care l-a marcat puternic din acest punct de vedere: urmare a unei afectiuni bacteriene, a cazut intr-o coma profunda, care a durat sapte zile - noteaza Huffington Post.

Este greu sa apreciem unde se situeaza coma profunda intre viata si moarte, dar nu incape indoiala ca, in acest timp, contactul cu perceptiile normale sunt ca si intrerupte.

Doctorul Eben apreciaza ca s-a deconectat complet de ceea ce numim noi realul si a avut parte de alte perceptii, dintr-o alta lume.

El sustine ca totul a inceput in momentul cand s-a simtit inconjurat de un nor delicat, roz deschis, care se profila pe un cer negru. In scurt timp, norul a luat amploare, iar, pe fondul lui, au inceput sa se profleze niste ciudate fiinte diafane si sclipitoare.

In starea in care se afla, nu-si punea problema cine sunt acele fiinte si ce reprezentau ele, desi nu pareau sa aiba asemanare cu nimic din ce cunoscuse el in viata.

Imaginea acelor fiinte diafane era departe de a-i aminti de pasari sau ingeri. Crede ca erau mai curand fiinte superioare, imposibil de identificat cu mijloacele noastre logice.

Imaginile vazute de el in timpul comei profunde erau insotite si de un fond sonor, fara vreo asemanare cu muzica, poate mai curand cu un fel de ploaie, care cade pe piele, dar nu o umezeste.

Cel care a trait aceasta aventura mai relateaza ca isi aminteste ca era inconjurat de un roi de fluturi, in mijlocul caruia se afla o femeie, care i-a transmis trei mesaje clare: "sa fii constient de faptul ca esti iubit", "sa nu-ti fie teama" si "aici nimeni nu-ti va face vreun rau".

Daca relatarile ar fi fost facute de un oarecare, poate nu meritau sa fie luate in considerare, dar faptul ca ele apartin unui medic neurolog de la o universitate de prestigiu, pana mai ieri sustinator al faptului ca fiinta dispare odata cu materia care constituie suportul ei, merita o anumita atentie.

De altfel, doctorul Alexander Eben a scris recent o carte cu privire la aventura traita, carte care va aparea pe piata in SUA la 23 octombrie.

Relatarile sale sunt totusi privite cu multa rezerva de diferitele cercuri stiintifice. Numerosi oameni de stiinta apreciaza ca este foarte greu sa determini in ce masura coma profunda este o stare in care te-ai deconectat numai partial din lumea reala si in ce masura, odata ajuns in coma, te-ai conectat "dincolo".

La aceasta observatie, pertinenta de altfel, este greu sa dai o replica, intrucat din cei care s-au conectat definitiv "dincolo" nu s-a intors inca nimeni niciodata "dincoace".

Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primar vizat de mai multe dosare pentru fraudarea alegerilor în favoarea PNL, candidează acum sub sigla PSD. „Au furat voturile fără niciun resentiment”
Primarul comunei Ciorani din județul Prahova, Voicu Marin, trimis în judecată pentru falsificarea documentelor electorale, în favoarea Partidului Naţional Liberal, la alegerile locale din anul...
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
#experienta moarte Alexander Eben, #Alexander Eben coma, #Alexander Eben moarte carte, #Alexander Eben neurolog moarte , #fenomen