Misterul Cavalerilor Templieri din pestera Royston (Video)

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 16:12
5830 citiri
Misterul Cavalerilor Templieri din pestera Royston (Video)
Foto: heritagedaily

O pestera descoperita in anul 1742 la Royston, in Marea Britanie se crede ca ar fi fost un lacas al Cavalerilor Templieri, din secolul al XIV-lea, dar misterul sau dainuie peste secole. Peretii pesterii de la Royston sunt impanziti cu desene sculptate, reprezentand scene si simboluri crestine si pagane.

De la descoperirea sa, in anul 1742, mai multe teorii au fost invocate, in ceea ce priveste utilizarea si rolul pesterii Royston. Oare suntem mai aproape de aflarea adevarului sau secretele sale au fost date in pastrare, asemenea celor din filmul "Codul lui Da Vinci"?, se scrie in Heritage Daily.

Royston este situat la nord de Hertfordshire. Orasul este situat la intretaierea a doua drumuri istorice cunoscute, Icknield Way din epoca fierului sau chiar mai vechi si Ermine Street, un drum din vremea romanilor, care facea legatura cu Londra, prin York.

La vest de oras se gasesc vechile diguri, cunoscute sub numele de Mile Ditches. Zona este inconjurata de istorie. Au fost descoperite numeroase asezari romane, iar in jurul orasului Royston au fost gasite monede romane.

Orasul se crede ca a fost ridicat de Lady Roisia. Unii considera ca ea a fost fiica lui Audrey de Vere si sotia lui Geoffrey de Mandeville, prim conte de Essex, iar altii spun ca a fost sotia lui Richard de Clare sau contesa de Norfolk.

In august 1742, cativa lucratori au sapat o groapa si au descoperit pestera Royston. A fost sapat un hol larg pentru a permite accesul in interior. Cand au ajuns in interior au gasit peretii acoperiti cu desene de sfinti. In rest, un craniu, oase, niste bucati de alama si cateva piese de ceramica medievala. Arheologia nu era o profesie cunoscuta atunci si pestera a fost abandonata.

Acele oase gasite si testele ADN ar fi putut raspunde la cateva intrebari referitoare la pestera si rolul sau. In anul 1852, pestera a fost examinata mai indeaproape si de atunci a fost pastrata asa cum arata si astazi.

Sculpturile descriu scene crestine ale unor familii de sfinti, ale apostolilor Ioan si Iosif. Exista insa si simboluri pagane. In aceste desen apar si alte figuri, precum un cal, o sabie sau un disc.

Pestera Royston, o ascunzatoare a Cavalerilor Templieri?

Exista convingerea, larg raspandita, ca simbolurile crestine si pagane infatisate impreuna si sculptate pe pereti sunt realizate de Cavalerii Templieri. Reprezentarile de pe pereti au fost datate ca fiind din secolul al XIV-lea.

Desenele din pestera sunt considerate ca au fost facute de Cavalerii Templieri, deoarece exista multe similitudini intre acestea si cele din lacasurile construite de ei. Ei au ridicat biserici, cum ar fi Temple Church din Londra, care are un clopot asemanator cu al unor biserici din Palestina sau din fosta Cehoslovacie.

Imaginile din pestera au multe asemanari cu alte desene realizate de catre Cavalerii Templieri la castelele Chinon si Lincoln, inclusiv de catre Jacques de Molay, Marele Maestru, care a fost inchis in turnul Coudray.

Exista de asemenea un simbol al templierilor si anume doi cavaleri, pe un cal desenat in pestera de la Royston. Este cunoscut faptul ca templierii construiau astfel de lacasuri, pe care le foloseau in diverse scopuri.

Dar de ce pestera de la Royston? Se crede ca aceasta a fost o ascunzatoare in timpul suprimarii ordinului Cavalerilor Templieri din 1309. O perioada de trei luni, ei au facut schimb de scrisori, iar un numar important dintre ei au disparut in Scotia. Iar drumul de la Dover spre Londra trece prin Royston, iar apoi prin York se ajunge in Scotia. Este posibil ca pestera sa fi fost si un loc de depozitare a bunurilor cavalerilor, iar dupa un timp sa-i fi schimbat destinatia ca ascunzatoare, in drumul spre Scotia.

Sau a fost pur fi simplu o capela de inmormantare sau una folosita doar in cursul zilelelor, in care cavalerii faceau tranzactii.

Cercetarile nu au descoperit nicio mentiune scrisa despre pestera de la Royston. O alta ipoteza ar fi ca desenele sculptate din pestera Royston detin un secret pe care Cavalerii Templieri l-au protejat, asa cum a fost cel din filmul "Codul lui Da Vinci".

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#misterul cavalerilor templieri royston video, #pestera royston cavalerii templieri, #royston cave marea britanie, #ordinul cavalerilor templieri , #inedit