Populatia Terrei a ajuns la sapte miliarde de oameni

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 09:47
3373 citiri

In Asia a venit pe lume luni persoana cu numarul sapte miliarde, in persoana unei micute filipineze cu prenumele Danica, a carei nastere a fost celebrata la Manilla.

Danica May Camacho, nascuta duminica, cu doua minute inainte de miezul noptii, la Jose Fabella Memorial Hospital, un spital public din capitala filipineza, este o fetita incantatoare de 2,5 kg, relateaza AFP.

Parintii ei, Florante Camacho si Camille Dalura, au fost felicitati de reprezentanti ai Natiunilor Unite, care i-au adus si un mic tort cu aceasta ocazie.

"Este atat de frumoasa!", s-a emotionat mama ei in sala de nasteri, invadata de ziaristi.

Danica a primit o bursa de studii, iar parintii ei o suma de bani pentru a-si deschide un mic magazin.

Potrivit Fondului Natiunilor Unite pentru Populatie (UNFPA), Republica Filipine este a 12-a tara printre cele mai populate din lume, avand 94,9 milioane de locuitori, dintre care 54 % au sub 25 de ani.

UNFPA, care si-a publicat vineri ultimul raport, prevede ca populatia Terrei va continua sa creasca si va ajunge la 9,3 miliarde de locuitori in anul 2050 si la peste 10 miliarde spre sfarsitul secolului.

Documentul avertizeaza asupra provocarilor la care trebuie sa se astepte lumea. Pentru tarile cele mai sarace, guvernele se vor confrunta cu dificultatea gasirii unui loc de munca pentru tineri. Ara, fara a mai lua in calcul consecintele incalzirii climatice, secetei si exploziei demografice necontrolate in marile orase.

Pentru reprezentanta UNFPA in Filipine, Ugochi Daniels, "lumea si cei sapte miliarde de locuitori formeaza un ansamblu complex de tendinte si de paradoxuri', iar cresterea demografica face parte din 'adevarurile esentiale la nivel mondial".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#populatie Terra sapte miliarde, #populatie Terra, #filipine 7 miliarde , #inedit